Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εστειλαν τα νιάτα να σαπίσουν

Στα μαύρα χρόνια της δεκαετίας του 1950, που όσοι τολμούσαν να ζητήσουν δημοκρατία στην Ελλάδα, φυλακίζονταν, βασανίζονταν και σκοτώνονταν από τα ανδρείκελα του καπιταλισμού και του μακαρθισμού. Τότε οι κυβερνήσεις της ΕΡΕ έκαναν δώρο 40.000 Ελληνόπουλα στους καπιταλιστές του Βελγίου. Για να κάνουν το θέλημα των αφεντάδων τους, έστειλαν στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου τα ελληνικά νιάτα να δουλέψουν και να σαπίσουν στα έγκατα της γης.

Ενα απ' αυτά τα Ελληνόπουλα είμαι κι εγώ. Μετανάστης, διπλό θύμα της εκμετάλλευσης του καπιταλισμού. Πρώτα ως εργάτης και ύστερα ως μετανάστης. Είμαι από τον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας. Σας στέλνω μερικά άρθρα μου, για να γνωρίζετε ότι κι εμείς οι ανθρακωρύχοι Ελληνες του Βελγίου (όσοι ζούμε ακόμα) αγωνιζόμαστε μαζί σας για μια ανθρωπότητα που να είναι ανθρώπινη.

ΥΓ. Σας στέλνω και ένα άρθρο για το Χριστιανισμό. Ο κόσμος του μόχθου πρέπει να μάθει ότι ο Χριστιανισμός που θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε αυτοί, είναι ο Χριστιανισμός του καπιταλισμού, για να κοιμίσει αυτούς που εκμεταλλεύεται.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ανθρακωρύχος από Βέλγιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ