Κυριακή 14 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή (14/5)
  • «Γυάλινος Κόσμος» από το Θεσσαλικό Θέατρο (18/5)
    «Γυάλινος Κόσμος» από το Θεσσαλικό Θέατρο (18/5)
    «Στη Στέγη του Κόσμου - 2» είναι ο τίτλος της παράστασης που ανεβάζει η Λήδα Σάνταλα, στο θέατρο «Γκλόρια», υπό την αιγίδα της ινδικής πρεσβείας και με τη συμβολή του Ελληνο-Ινδικού Συνδέσμου. Πρόκειται για παράσταση «πολλαπλών μέσων», εμπνευσμένη από ένα μύθο 3.000 χρόνων, συνδυάζοντας θέατρο, μιμική, χορό, με φόντο μουσική ειδικά γραμμένη από το συνθέτη Ρέτζι Τζορτζ.
  • Με την Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμπράττουν η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και ο Σωκράτης Ανθης (τρομπέτα), σήμερα (11.30 μμ), στο Μέγαρο Μουσικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Χέντελ, Μότσαρτ και Πέρσελ.
Δευτέρα (15/5)
  • Αφιερωμένο στον αξέχαστο ποιητή Νίκο Γκάτσο και τα τραγούδια του είναι το πρόγραμμα, που θα παρουσιάσει ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος, σήμερα (10.30 μμ), στη «Μαγιοπούλα» (Οδεμησίου 9 και Βρυούλων, Καισαριανή). Για τον Ν. Γκάτσο θα μιλήσει ο ποιητής Ανδρέας Παγουλάτος. Ο Τ. Κωνσταντακόπουλος, η σοπράνο Δήμητρα Φωτοπούλου και ο Μπάμπης Τσέρτος θα παρουσιάσουν τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μούτση και Κηλαϊδόνη, σε ποίηση Ν. Γκάτσου.
  • Η ετήσια καλλιτεχνική έκθεση των σπουδαστών του Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΠΕΤΡΑ, εγκαινιάζεται σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο). Στην έκθεση παρουσιάζουν έργα οι σπουδαστές των ειδικοτήτων: Γραφιστικής, Διακόσμησης, Συντήρησης Εργων Τέχνης, Ζωγραφικής και Σχεδίασης μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
Τρίτη (16/5)
  • Εργο του Κώστα Νιάρχου (16/5)
    Εργο του Κώστα Νιάρχου (16/5)
    Στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), ο ζωγράφος Κώστας Νιάρχος παρουσιάζει δημιουργίες των τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για μία σειρά έργων σε λάδια και ακουαρέλες. Θέματά του είναι η ανθρώπινη φιγούρα η οποία εντάσσεται σε ένα εσωτερικό περιβάλλον. Επίσης εκτίθενται τοπία τα οποία χαρακτηρίζονται από χρωματική διαύγεια.
  • Σήμερα (9.30 μμ), στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) αρχίζει η προβολή του οπτικοακουστικού έργου «Μεσόγειος Ερημος» του Αλέξανδρου Ψυχούλη, με ζωντανή ερμηνεία της μουσικής σύνθεσης για πιάνο και τσέμπαλο του Γιώργου Κουμεντάκη.
Τετάρτη (17/5)
  • Στην αίθουσα του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθήνας (Β. Σοφίας - πάρκο Ελευθερίας), ξεκινά σήμερα (8 μμ) η εβδομάδα εκδηλώσεων με τίτλο «Η Τήνος της τέχνης και του πολιτισμού». Στο χώρο θα λειτουργούν εκθέσεις αρχιτεκτονικής, λιθογλυπτικής, έργων της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου, φωτογραφιών εποχής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας, βιβλίου κ.α. Παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα και εδέσματα της τηνιακής κουζίνας, θα πλαισιώσουν τη βραδιά των εγκαινίων.
  • Αφιερωμένη στο Γιώργο Σεφέρη είναι η εκδήλωση, που διοργανώνει η «Ελληνογερμανική Αγωγή», σήμερα (7.30 μμ), στην Παλλήνη. Θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας Δ. Δασκαλόπουλος, ενώ η Χορωδία του Γυμνασίου θα παρουσιάσει το έργο «Ασμα Ασμάτων», σε μουσική Τερψιχόρης Παπαστεφάνου. Στον ίδιο χώρο ο ζωγράφος Σωτήρης Σόρογκας θα εκθέσει έργα του, που έχουν συγγένειες ή αφετηρίες τη Σεφερική ποίηση.
Πέμπτη (18/5)
  • Το «Θεσσαλικό», στο πλαίσιο του νέου θεσμού «Μάιος, μήνας ΔΗΠΕΘΕ στο Εθνικό Θέατρο», παρουσιάζει, στη σκηνή «Κοτοπούλη - Ρεξ» (18-21/5), το «Γυάλινο κόσμο» του Τένεσι Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, μετάφραση Δημήτρη Κομνηνού, σκηνικά Κ. Βρεττού, κοστούμια Χ. Μπρούφα. Παίζουν: Εύα Κοταμανίδου, Χρόνης Παυλίδης, Εφη Μεταγγιτσίνου και Ιάκωβος Μυλωνάς.
Παρασκευή (19/5)
  • Ορχήστρα Δωματίου Εθνικής Λυρικής Σκηνής (14/5)
    Ορχήστρα Δωματίου Εθνικής Λυρικής Σκηνής (14/5)
    Τραγούδια που έχει μελοποιήσει ο Γιάννης Σπυρόπουλος - Μπαχ από την ανέκδοτη ποιητική συλλογή του Γιώργου Σκούρτη «Τα νυχτερινά των πόλεων» ερμηνεύει σήμερα (11 μμ), στις «Φωνές» (Αρτεμώνος 9, Ν. Κόσμος). Στο πιάνο η Λίλα Σούση. Θα παρουσιάσει επίσης αποσπάσματα από τα «Λόγια του Κεραμικού», «Various» και κινηματογραφική μουσική του.
Σάββατο (20/5)
  • Σε πανελλήνια πρώτη προβάλλεται το νέο υπερθέαμα κινουμένων σχεδίων «Φαντασία 2000» της εταιρίας Ντίσνεϊ, σήμερα και αύριο (11 πμ, 5 και 8.30 μμ), στο Μέγαρο Μουσικής, ταινία που συνδυάζει τα κινούμενα σχέδια με τη μαγεία της κλασικής μουσικής. Ανάμεσα στις συνθέσεις που ακούγονται είναι έργα Μπετόβεν, Ρεσπίγκι, Γκέρσουϊν, Σοστακόβιτς, Σεν - Σανς, Ντυκά κ.ά.
  • Συνεχίζεται με επιτυχία στην αίθουσα τέχνης «Μέδουσα» (Ξενοκράτους 7), η έκθεση έργων της Μαρίας Γρηγοριάδη. Θα διαρκέσει έως τις 16 Ιούνη.

Γιάννης Σπυρόπουλος - Μπαχ (19/5)
Γιάννης Σπυρόπουλος - Μπαχ (19/5)
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Η σιωπηλή μουσική, η ηχερή μοναξιά(2000-08-02 00:00:00.0)
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ(2000-05-28 00:00:00.0)
Μουσικές βραδιές(1999-12-15 00:00:00.0)
Λόγος μουσικός(1998-12-11 00:00:00.0)
Μουσικές συναντήσεις(1997-05-14 00:00:00.0)
Με το βλέμμα στην ..."Αμοργό"(1996-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ