Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Αντικομμουνιστική κατρακύλα

Κατρακύλα αντικομμουνιστικού τύπου, που σαφώς προκύπτει ως φυσιολογικό αποτέλεσμα της γενικότερης αντεργατικής κατεύθυνσης των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, αλλά ξεπερνά και κάθε όριο πολιτικής και συνδικαλιστικής πρακτικής, συνιστά η χτεσινή απόφαση της ομάδας των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών που ηγούνται στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΣΥΠΠΟ) να φιμωθεί ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Δ. Αγκαβανάκης, στη διάρκεια έναρξης του συνεδρίου της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, κατά την εναρκτήρια ημέρα των εργασιών του τακτικού, εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΠΟΣΥΠΠΟ, και ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε τους χαιρετισμούς από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ και τους προσκεκλημένους εκπροσώπους των κομμάτων, όταν ήρθε η σειρά του εκπροσώπου του ΚΚΕ να μιλήσει, το προεδρείο κάλεσε τον εκπρόσωπο του... ΣΥΝ! Ο Δ. Αγκαβανάκης υπερασπίστηκε το δικαίωμα του ΚΚΕ να έχει το λόγο αλλά το προεδρείο παριστάνοντας πως δεν καταλαβαίνει συνέχισε καλώντας στο βήμα άλλον ομιλητή. Στην έντονη διαμαρτυρία που διατύπωσε ο Δ. Αγκαβανάκης, σύσσωμοι οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ και με τους εκπροσώπους της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΝ) να συγκατανεύουν διά της σιωπής, αντί να διορθώσουν την απαράδεκτη ενέργειά τους άρχισαν και να επιτίθενται φραστικά στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ. Ο ίδιος μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΠΠΟ, Γ. Τσακοπιάκος, δήλωσε θρασύτατα ότι «αποφασίσαμε να μην μιλήσεις»!

Ο Δ. Αγκαβανάκης απάντησε ότι το δικαίωμα του λόγου το ΚΚΕ το παίρνει από τους εργαζόμενους, αλλά οι απειλές συνεχίστηκαν, πρωτοστατούντος του στελέχους της ΠΑΣΚΕ, Γ. Δημακάκου, ο οποίος - «παρεμπιπτόντως» - ήταν αυτός που κατέδωσε στην αστυνομία τον Δ. Αγκαβανάκη για την ανάρτηση πανό του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη το 2003, στις διαδηλώσεις για το Ιράκ. Ο Δημακάκος ήταν ο μοναδικός από τους 4 υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού που ρωτήθηκαν από την αστυνομία αν αναγνώρισαν συγκεκριμένα πρόσωπα στην ανάρτηση του πανό, και απάντησε θετικά δίνοντας και το όνομα του Δ. Αγκαβανάκη.

Συνεχίζοντας την πρόκληση, το προεδρείο έκλεισε τα μικρόφωνα και προχώρησε σε διάλειμμα. Το αντικομμουνιστικό μένος όμως δεν έσβησε εκεί. Ο Δημακάκος και μερικοί άλλοι ακόμη, επιχείρησαν στη συνέχεια και να χειροδικήσουν κατά του Δ. Αγκαβανάκη στήνοντάς του καρτέρι (!) την ώρα που έφευγε από το χώρο του συνεδρίου.

Η κατρακύλα αυτών των στελεχών και των δυνάμεων που εκπροσωπούν, στον αντικομμουνισμό, συνδέεται άμεσα και αντανακλά τη στάση υποταγής και συμβιβασμού τους στην κυρίαρχη πολιτική. Στάση που πλέον τους οδηγεί σε ακραία φασιστική πρακτική. Φυσικά, τους έγινε καθαρό ότι το ΚΚΕ δε φιμώνεται. Μαζί με τις ταξικές δυνάμεις συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στην αποκάλυψη στους εργαζόμενους του ρόλου και της πολιτικής των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Σχολιάζοντας το γεγονός το Εργατικό - Συνδικαλιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει την αντικομμουνιστική επίθεση στο συνέδριο της ΠΟΣΥΠΠΟ και καλεί τους εργαζόμενους στο υπουργείο Πολιτισμού, γενικότερα την εργατική τάξη, να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά αυτά τα φαινόμενα και τους οργανωτές τους - στελέχη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Προειδοποιεί ότι οι κομμουνιστές έχουν τη δύναμη και την πείρα και θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τέτοιες ενέργειες.

Ο βίος και η πολιτεία τους

Ο ίδιος ο Γ. Τσακοπιάκος μιλώντας στο συνέδριο επιχείρησε να συγκαλύψει το γεγονός ότι η πλειοψηφία που διοικεί σήμερα την ομοσπονδία είναι απόλυτα ενσωματωμένη στην υπεράσπιση των αναδιαρθρώσεων που καταργούν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας επέδειξε ουσιαστικά εχθρική στάση στον αγώνα των χιλιάδων συμβασιούχων του ΥΠΠΟ. Συμμετείχε στις «αμαρτωλές» επιτροπές που «έστησε» η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ για τις υποτιθέμενες περσινές προσλήψεις αορίστου χρόνου στο υπουργείο, με διαδικασία εξευτελιστική κάθε έννοιας εργασιακής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας των συμβασιούχων. Εφτασε ακόμα και να εκφράσει... τη «λύπη» της για την ανάρτηση του αντιπολεμικού πανό στην Ακρόπολη. Συμφώνησε στην «εθελοντική» και απλήρωτη εργασία των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Λειτούργησε ως «πλασιέ» ιδιωτικών ιατρικών κέντρων διαφημίζοντάς τα στους εργαζόμενους στο υπουργείο, σπρώχνοντάς τους στην ιδιωτική ιατρική περίθαλψη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ