Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η ρουτίνα

«Η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με τα προβλήματα της καθημερινότητας, αυτήν τη ρουτίνα, που απαιτεί διαρκή επίδειξη φαντασίας, αποφασιστικότητας και τόλμης στη λήψη δύσκολων αποφάσεων. Αυτή η καθημερινότητα, όμως, είναι που καθορίζει τη διαμόρφωση της άποψης των πολιτών για την εκάστοτε κυβέρνηση και, τελικά, αυτή καθορίζει και την επιτυχία ή την αποτυχία της» (το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Το πανηγύρι στις τράπεζες

«Σε μισό δισ. ευρώ υπολογίζονται τα δάνεια που θα πάρουν οι ιδιώτες από τις τράπεζες στο τελευταίο δίμηνο του έτους ωθούμενοι από την καταναλωτική διάθεση των εορταστικών ημερών αλλά και για κάλυψη υποχρεώσεων. Στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι τράπεζες χορήγησαν εορτοδάνεια 350 εκατομμύρια ευρώ (...) αρκετά δάνεια χορηγούνται για αποπληρωμή παλαιότερων υποχρεώσεων. Οι εκτιμήσεις φέρουν τα δάνεια σε καθυστέρηση να υπερβαίνουν τα 2,5 δισ. ευρώ» (το πρώτο θέμα στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

Το φαγοπότι

«Δεν πουλάμε πακέτο μετοχών της εταιρίας Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένη ΑΞΕ παρά μόνο το management. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να ενισχύσει την προσφορά του προτείνοντας και την εξαγορά πακέτου μετοχών θα το εξετάσουμε» (η δήλωση Αράπογλου για τον «Αστέρα» / «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Το «έγκλημα»

«Είναι στα αλήθεια οι μετανάστες οι "νούμερο ένα" κακοποιοί στη χώρα; "Οχι" λένε οι στατιστικές και οι εγκληματολογικές προσεγγίσεις. Οπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας τα σκήπτρα της εγκληματικότητας κατείχαν και εξακολουθούν να κατέχουν οι ημεδαποί» (η έρευνα στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ