Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
Βιβλίο
Γιάννη Στεφανίδη:
«Το ελιξίριο του έρωτα και άλλες ιστορίες»

Μετά από το πρόσφατο μυθιστόρημα «Πέτρα κυλισάμενη», ο ζωγράφος της Αντίστασης Γιάννης Στεφανίδης πειραματίζεται και στο διήγημα. «Το ελιξίριο του έρωτα» είναι η πρώτη συλλογή του, που περιλαμβάνει δέκα διηγήματα (ιστορίες τις θέλει ο συγγραφέας), οι οποίες συνοδεύονται από ισάριθμα σκίτσα του.

Η σφραγίδα του καλλιτέχνη, του άοκνου εργάτη της τέχνης, είτε ζωγραφική είναι αυτή, είτε μουσική, είτε λογοτεχνία, αποτυπώνεται πάνω σε κάθε του εργασία, που ξεχύνεται μέσα από το ανεξάντλητο εργαστήρι της ψυχής του. Εκεί είναι στοιβαγμένα χρώματα κι αισθήματα, που τα προκάλεσαν ανθρώπινες υπάρξεις ταπεινές της βιοπάλης. Ο χρωστήρας του τρέχει ασταμάτητα, ανεμπόδιστα, φυσικά και άνετα από το περιέχον στο περιεχόμενο, μην αφήνοντας καμιά αμφιβολία ή ερωτηματικό γι' αυτό που ολοκληρωμένο κάνει στο τέλος την εμφάνισή του. Κι είναι συνήθως η νίκη της ανθρωπιάς πάνω στη βαρβαρότητα, τη χυδαιότητα και τη σκληρότητα, που σκορπίζει το λεπτό άρωμα της συγκίνησης, το οποίο απορρέει από μια εξαιρετικά φορτισμένη ευαισθησία.

Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του βιβλίου με τίτλο «Στον ηλεκτρικό» - τελευταίο διήγημα της συλλογής - του ζωγράφου - συγγραφέα Γιάννη Στεφανίδη και όλο το τεχνικό μέρος, ωραία φροντισμένη δουλιά από τις εκδόσεις «Σίγμα».


Ευγενία ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ