Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμφυλιοπολεμικός αντικομμουνισμός

Ο αντικομμουνισμός για ορισμένες εφημερίδες και ΜΜΕ είναι «έξις δευτέρα φύσις», όπως, για παράδειγμα, του «Συγκροτήματος Λαμπράκη» και, ιδιαίτερα, της εφημερίδας «Το Βήμα». Και, βεβαίως, πολύπλευρα προσοδοφόρος πηγή για όσους ασκούνται στο έργο. Επί του προκειμένου, λόγος γίνεται για την ενορχηστρωμένη επιχείρηση ξαναγραψίματος της ιστορίας από την πλευρά των ιμπεριαλιστικών φερεφώνων, με την κατασυκοφάντηση, αποσιώπηση και αναποδογύρισμα των ιστορικών γεγονότων ακόμα και του αντιφασιστικού πολέμου, γενικότερα, και του ιστορικού ρόλου της Σοβιετικής Ενωσης και του Κόκκινου Στρατού στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας. Και, φυσικά, για τη χώρα μας δε θα μπορούσε παρά να επιχειρείται το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας, σ' ό,τι αφορά το έπος της ΕΑΜικής Αντίστασης και τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ.

Του ΚΚΕ, που ήταν η ραχοκοκαλιά της, ο οργανωτής, ο νους και η ψυχή της Εθνικής μας Αντίστασης, που έσωσε τον ελληνικό λαό από τον εξανδραποδισμό, δίνοντας χιλιάδες στελέχη και μέλη του στο βωμό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Κι αυτό, όταν ο αστικός πολιτικός κόσμος, παίρνοντας μαζί του και τα χρηματοκιβώτια, εγκατέλειπε τη χώρα και το λαό στην τύχη του, προτιμώντας να «σιτίζεται» από τους Αγγλους ιμπεριαλιστές στο εξωτερικό. `Η, ακόμα χειρότερα, συνιστούσε στο λαό να υποταχθεί στον κατακτητή...

Ολα αυτά είναι γνωστά, ιστορικά καταγραμμένα, όπως και το έπος που έγραψαν το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ με μπροστάρη το ΚΚΕ. Αυτά δεν μπόρεσαν να τα σβήσουν, όσο κι αν πασχίζουν δεκαετίες μετά την αγγλο-αμερικάνικη επέμβαση και τον Εμφύλιο που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές. Ούτε οι μοναρχοφασιστικές κυβερνήσεις και της μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου το κατάφεραν, παρά το σκοταδισμό τους. Ομως, όπως φαίνεται, δεν το βάζουν κάτω οι ένοχοι απολογητές της Κατοχής και του Εμφυλίου. Ετσι, με αφορμή την επέτειο των «Δεκεμβριανών», το «Βήμα» που, ως «Ελεύθερο Βήμα» τότε, έδωσε γην και ύδωρ στους κατακτητές υπηρετώντας τα κατοχικά στρατεύματα, επανέρχεται το περασμένο Σαββατοκύριακο, με πολυσέλιδους φακέλους. Αυτοαναιρούμενο, μέσα στα ίδια τα κείμενά του, χωρίς όμως να μπορεί να κρύψει την απόφαση των Αγγλων ιμπεριαλιστών, των Τσόρτσιλ - Ιντεν, από τα μέσα του 1943, να επέμβουν στην Ελλάδα για να πνίξουν στο αίμα την ΕΑΜική Αντίσταση του ελληνικού λαού.

Προβάλλει πως ήταν το ΚΚΕ, που οδήγησε στον Εμφύλιο, ή, τουλάχιστον, έφταιξε εξίσου με τους Αγγλους μηχανορράφους ιμπεριαλιστές! Και για να «πείσουν», επαναφέρουν τις γνωστές διάτρητες θεωρίες περί «μοιράσματος» του κόσμου! Μέχρι και την «πτωματολογία» των «επιστημόνων», τύπου Στ. Καλύβα κλπ., επιστρατεύουν, για τα «εγκλήματα» του ΕΑΜ και του ΚΚΕ! Και, βέβαια, δε θα μπορούσε να λείπει η θλιβερή φιγούρα ενός ακόμα «πρώην», του Γρ. Φαράκου, που επιχειρεί να μοιράσει ευθύνες και στο ΕΑΜ και στο ΚΚΕ για τα Δεκεμβριανά, τα «επιχειρήματα» του οποίου, όπως και των υπόλοιπων ομοίων του, δε χρήζουν και καμιάς σοβαρής απάντησης... Οσο κι αν το προσπαθήσουν, η ιστορία, ακριβώς επειδή είναι αμείλικτη με την πολιτική απατεωνιά και το ψέμα των νικητών ιμπεριαλιστών, δεν πρόκειται να τους το συγχωρέσει. Προς το παρόν, «άξιος» είναι μόνον «ο μισθός τους».


Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ