Κυριακή 5 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Ούγο Τσάβες Φρίας

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας κέρδισε το στοίχημα του δημοψηφίσματος για την αποπομπή του. Πολιτικά και ηθικά είναι ο νικητής. Η «αντιπολίτευση» προσπάθησε να κραυγάσει νοθεία, να παρουσιαστεί ως θύμα. Κανείς δεν άκουσε. Μετά σιωπή.

Το πολιτικό σκέλος άρχισε σιγά σιγά να φυλλορροεί. Το ένα μετά το άλλο τα κόμματα που συνιστούσαν την πολιτική έκφραση της ανατροπής, προσπαθώντας να της προσδώσουν νομιμότητα, εγκατέλειψαν το σκάφος που βυθίστηκε, μετά από 7 συνεχόμενες εκλογικές ήττες.

Ο σκληρός πυρήνας έμεινε. Και απεργάζεται συνεχώς σχέδια. Σχέδια βίας και αίματος. Οι μάσκες έχουν πέσει πια. Ολοι γνωρίζουν όλους. Αυτός ο πυρήνας δολοφόνησε πριν από δύο βδομάδες τον Ντανίλο Αντερσον, ανώτατο δικαστικό στέλεχος, που ερεύνησε τα αίτια του 48ωρου πραξικοπήματος της 11ης Απρίλη του 2002 και ήταν έτοιμος να διώξει ποινικά περί τους 400. Θεωρείται βέβαιο ότι ο Αντερσον είχε συνδέσει τους «αρχιπραξικοπηματίες» με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Ο τρόπος δολοφονίας του, μάλιστα, παραπέμπει στη δολοφονία του Χιλιανού Ορλάντο Λετελιέ, το 1976. Από «Κουβανούς εμιγκρέδες», 28 χρόνια μετά, οι αρχές στη Βενεζουέλα βρήκαν αποδείξεις και συνδέουν τη δολοφονία με το «Μαϊάμι».

Το ποτάμι άρχισε να κυλά. Δύσκολα μπορεί να γυρίσει πίσω... «Ατιμωρησία τέλος», απαίτησε ο λαός αμέσως μετά τη δολοφονία. Ο πραγματικός ταξικός πόλεμος, που έχει αρχίσει εδώ και καιρό στη Βενεζουέλα, θα ενταθεί. Και το ζητούμενο είναι να βγει ο λαός της Βενεζουέλας κερδισμένος.


Χρ.Μ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ