Κυριακή 5 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι αντοχές...

Σύμφωνα με όσα είπε προχτές ο Κ. Καραμανλής στους εκπροσώπους των διαδηλωτών συνταξιούχων, η οικονομία δεν αντέχει τις ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις πείνας - όπως και οτιδήποτε αφορά στους εργαζόμενους. Αντέχει, όμως, οτιδήποτε αφορά στους επιχειρηματίες. Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δήλωνε τα προαναφερόμενα στους συνταξιούχους, ο υπουργός Απασχόλησης ανακοίνωνε νέα χαριστική ρύθμιση των χρεών, που έχουν οι επιχειρηματίες στο ΙΚΑ. Ετσι, χρέη ύψους 2,3 δισ. ευρώ ή 3,4 δισ., εάν συνυπολογιστούν οι προσαυξήσεις, θα μπορούν να εξοφληθούν σε 80 δόσεις (εξίμισι χρόνια!), με ελάχιστο ποσό δόσης 200 ευρώ και με δραστική περικοπή των προσαυξήσεων. Κι αν δεν τα ξοφλήσουν μέχρι τότε, θα έρθει μια νέα ρύθμιση και πάει λέγοντας, μέχρι να ...ξεχαστούν.

Και να σκεφθείτε ότι τα προαναφερόμενα αστρονομικά χρέη αφορούν στις βεβαιωμένες εισφορές προς το ΙΚΑ. Πέρα απ' αυτά, υπάρχει η παράνομη εισφοροδιαφυγή, η οποία υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ ετησίως. Κατά τ' άλλα, η οικονομία δεν αντέχει αυξήσεις στις συντάξεις...

ΥΓ: Ανακοινώνοντας ο υπουργός Απασχόλησης τον καινούριο μποναμά στους επιχειρηματίες, δήλωσε, επίσης, ότι «προτεραιότητά του είναι η προστασία του ΙΚΑ». Φανταστείτε, δηλαδή, να μην είχε και ...προτεραιότητες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ