Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Θεμελιώνεται η «ταφόπλακα»

Ορθάνοιχτο άφησε και πάλι το παράθυρο για την οικοπεδοποίηση μεγάλου μέρους της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, με δηλώσεις του που έγιναν αμέσως μετά από σύσκεψη με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Φ.Π. Πετραλιά και τον πρόεδρο της εταιρίας «Ολυμπιακά Ακίνητα», με θέμα τη μεταολυμπιακή χρήση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά θεμελιώνεται η ταφόπλακα στο θέμα της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι η λεγόμενη «αξιοποίηση» του χώρου θα γίνει με βάση τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών που προκήρυξε η προηγούμενη κυβέρνηση, βασική κατεύθυνση της οποίας, όπως είναι γνωστό, αποτελούσε η οικοπεδοποίηση 1.000 τουλάχιστον στρεμμάτων και το «φύτεμα» πολλαπλών επιχειρηματικών και άλλων εγκαταστάσεων. Ο υπουργός εξήγησε μάλιστα ότι τώρα θα εκπονηθούν επιμέρους μελέτες, οι οποίες ωστόσο, θα αξιοποιούν τις βραβευμένες λύσεις του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών...

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο του ίδιου όσο και της Φ.Π. Πετραλιά, οι συζητήσεις για τη μεταολυμπιακή χρήση των εγκαταστάσεων βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ενώ τις τελικές ανακοινώσεις θα κάνει σύντομα ο πρωθυπουργός. Τέλος, φαίνεται ότι οριστικοποιείται η ενοικίαση από το ΥΠΕΧΩΔΕ ενός από τα Κέντρα Τύπου που βρίσκονται στο Μαρούσι, προκειμένου να στεγάσει μερικές από τις υπηρεσίες του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ