Κυριακή 21 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μόνον ο «γνωστός» και ο «έχων»...

Οπως γράφτηκε σε τοπική εφημερίδα, για να κάνει ακτινοβολίες ένας καρκινοπαθής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, πληρώνει 150 ευρώ! Από την τσέπη τους πληρώνουν οι ασθενείς, επίσης, και για άλλες εξετάσεις, αφού το νοσοκομείο λειτουργεί στο πλαίσιο της γενικότερης εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Υγείας, που προωθεί η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Αλλιώς φαντάζονταν οι Θεσσαλοί, βέβαια, τη λειτουργία αυτού του νοσοκομείου, για το οποίο έδωσαν μακρόχρονους αγώνες. Εκτός των «χαρατσιών», είχαν και την ελπίδα ότι θα αποκτήσουν τριτοβάθμια περίθαλψη, ώστε να μην αναγκάζονται να φεύγουν για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όταν αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ομως, τα πέντε χρόνια λειτουργίας του δε στάθηκαν ικανά να λύσουν τα προβλήματά του, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι αθρόες διακομιδές Θεσσαλών ασθενών προς το Κέντρο.

Τα προβλήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που δε λύθηκαν και το καθιστούν «ανάπηρο» και «προβληματικό», είναι αυτά των μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και σε ιατρικό κι άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό, που έχουν ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν πολλές κλινικές και Τμήματα, να υπολειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία και να δυσλειτουργούν τα Επείγοντα.

Στην ουσία, έτσι όπως λειτουργεί το νοσοκομείο, μοιάζει με «ευαγές ίδρυμα», το οποίο εξυπηρετεί μια «ελίτ ασθενών», που έχει «γνωριμίες», ή διαθέτει χρήμα κι είναι ακριβοθώρητο για τους «άγνωστους» κι απλησίαστο για τους φτωχούς...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ