Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΜΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
Εκφράζει τις σημερινές ανάγκες

ΚΚΕ και ΚΝΕ καταθέτουν στεφάνι
ΚΚΕ και ΚΝΕ καταθέτουν στεφάνι
«Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη»! Εκατοντάδες ήταν οι νέοι της ΚΝΕ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χτες στο Πολυτεχνείο για να υποδεχτούν τις αντιπροσωπείες της Οργάνωσής τους και του Κόμματος, που βρέθηκαν στο χώρο για να καταθέσουν στεφάνι τιμώντας την εξέγερση του 1973.

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου, δήλωσε για το Πολυτεχνείο: «31 χρόνια μετά την εξέγερση και όσο κι αν έχουν γίνει προσπάθειες το νόημά της να θαφτεί ή να υποβαθμιστεί, το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο στους σύγχρονους αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας. Το σύνθημα για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία" εκφράζει τις σημερινές ανάγκες του λαού για δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία, για δημοκρατικά δικαιώματα, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Μ' αυτή την έννοια η συμβολή των δυνάμεων της ΚΝΕ, των μελών και φίλων της ΚΝΕ κάθε χρόνο και φέτος στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, θα είναι η ανάλογη όλες αυτές τις μέρες και θα εκφραστεί αύριο (σ.σ. σήμερα) με τη μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας στην κορύφωση του εορτασμού στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ