Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Την «έπιασε ο πόνος»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«H Τράπεζα της Ελλάδος ασφαλώς γνωρίζει ότι το επίπεδο των μισθών στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στη ζώνη του ευρώ, δε θα μπορούσε να είναι αντίθετη στη διαδικασία σύγκλισης των ελληνικών μισθών προς το μέσο όρο της ζώνης του ευρώ και βεβαίως ουδέποτε υποστήριξε ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να γίνονται όλο και φτωχότεροι».

Με αυτά τα... πονόψυχα απάντησε η Τράπεζα της Ελλάδας στη ΓΣΕΕ, με αφορμή ανακοίνωση της τελευταίας όπου σχολίαζε την Εκθεση του Διοικητή της Ν. Γκαργκάνα. Και προς στιγμή νομίσαμε ότι η ανακοίνωση θα βγήκε σε στιγμή «κρίσης ειλικρίνειας». Ομως στην επόμενη ακριβώς παράγραφο η Τράπεζα της Ελλάδας βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

«Ομως - συνεχίζει ο θεματοφύλακας της αντεργατικής πολιτικής - για να επιτευχτεί σταθερότητα των τιμών και να συμβάλουν οι μισθολογικές εξελίξεις στην αναγκαία βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας έναντι των εμπορικών της εταίρων στη ζώνη του ευρώ, θα πρέπει η αύξηση των πραγματικών αποδοχών να συσχετίζεται με την αύξηση της παραγωγικότητας».

Τι σημαίνουν όλα αυτά σε απλά ελληνικά; Οτι η Τράπεζα της Ελλάδας δε θέλει βέβαια να προβάλλεται προς τα έξω ότι θέλει τους εργαζόμενους φτωχούς. Κατανοητή η ανησυχία τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ