Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πλήρωνε κορόιδο

«Η όπερα "Λυσιστράτη" που παρουσιάστηκε το 2002 στο Μέγαρο Μουσικής, κόστισε 3,2 εκατομμύρια ευρώ (1 δισ. δρχ.) χωρίς να έχει είσπραξη έστω και ενός ευρώ. Η έκθεση Outlook (σ.σ. εκείνη με το καρπούζι...) απορρόφησε 3,7 εκατομμύρια ευρώ με εισπράξεις μικρότερες από 200.000 ευρώ. Χειρότερο όλων το γεγονός ότι ενώ διατέθηκαν 6,4 εκατομμύρια ευρώ για εμβόλια της Unicef, το 1/6 του ποσού δαπανήθηκε σε διαφήμιση, αντί να δοθεί απευθείας για τους σκοπούς της οργάνωσης» (το άρθρο του Π. Αμυρά στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Τσιμουδιά για τους ισχυρούς...

«Μετά την "ελεγεία" για τον περιβόητο Χατζηστεφάνου, ο Στάθης Τσακαρουσιάνος μας παρουσίασε χθες το "δράμα" του Θέμου Αναστασιάδη και τις αριστοφανικές του απόπειρες: "...Ξεσκίζει τους κακομοίρηδες, γελοιοποιεί τους ήδη γελοίους. Ενώ το ύφος και η στάση του σε προετοιμάζουν ότι θα ειρωνευτεί αυτούς που όντως έχουν δύναμη. Ποτέ δεν τα έχει βάλει με τους κυβερνήτες (όπως είχε αποτολμήσει η Μαλβίνα), ούτε καν με τα αφεντικά της τηλεόρασης ή έστω εκείνους που όντως διαμορφώνουν το πρόσωπό της, π.χ., τον Χατζηνικολάου. Αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς ατολμία, είναι προληπτική ιατρική. Η Μαλβίνα το έφαγε το κεφάλι της, ο Θέμος θέλει να ζήσει. Η εποχή μας είναι ανελεύθερη, μικρή και φιμωμένη - με τρόπο ανεπαίσθητο, πολιτικά ορθό και δικαστικά ορθότερο, οι ισχυροί έχουν βουλώσει όλα τα στόματα. Τσιμουδιά δεν ακούγεται για όσους μας ορίζουν - ούτε καν από τους κωμωδούς...» (το απόσπασμα στη «ΧΩΡΑ»).

Οπως η ΠΑΣΚΕ

«Αποφασισμένη να απεξαρτηθεί από τις κυβερνητικές επιλογές είναι η ΔΑΚΕ η οποία σκοπεύει να χαράξει αυτόνομη πορεία» (η εκτίμηση στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ