Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περί καύσης

Τα επικίνδυνα σενάρια κατασκευής εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων με τις αποδεδειγμένα τραγικές συνέπειες στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, έχουν αρχίσει να «πλασάρουν» και πάλι διάφοροι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης στην Αττική τώρα που ξαναφουντώνει το πρόβλημα με τη χωματερή των Ανω Λιοσίων. Ετσι δεν είναι τυχαίο, ότι σε δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις σε Γραμματικό και Κερατέα, περιοχές και οι δύο που έχουν προκριθεί για τη δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής, η πρόταση για εργοστάσια καύσης ακούστηκε και πάλι.

Στους γνωστούς υποστηρικτές όμως των εργοστασίων καύσης προστέθηκε από το περασμένο Σάββατο και ο Σ. Ιατρού, νομαρχιακός σύμβουλος του ΣΥΝ στην Ανατολική Αττική. Σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κοινότητα Γραμματικού, ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τους κατοίκους να μην απορρίψουν και τις εναλλακτικές λύσεις των εργοστασίων καύσης και πυρόλυσης. Και δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρθηκε σε αυτά για να αντιπαρατεθεί με τις γνωστές θέσεις της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας που κατέθεσε ο νομαρχιακός σύμβουλος της παράταξης Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος και βρήκαν τη θερμή ανταπόκριση των κατοίκων.

Αναρωτιόμαστε βέβαια αν η λειτουργία των εργοστασίων της καρκινογόνας καύσης των απορριμμάτων είναι και η επίσημη θέση του... «οικολογικού» ΣΥΝ...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ