Κυριακή 7 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλες εκδηλώσεις
Στην Αττική

- Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου την Πέμπτη 11 Μάη στις 7.30 μ.μ., στην Πλατεία Λαού, διοργανώνει εκδήλωση υποδοχής στους συνέδρους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, που εκείνες τις μέρες θα διεξάγεται στην Αθήνα. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, οι μαθητές των σχολείων έχουν προγραμματίσει έκθεση ζωγραφικής, ενώ θα δώσουν δώρα και θα στείλουν μηνύματα για τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας, του ΙΡΑΚ, της Κούβας, της Ινδίας και της Αφρικής. Οι μαθητές, επίσης, θα κάνουν παρεμβάσεις με θέματα που αφορούν την ειρήνη.

Στην ίδια εκδήλωση, ο δήμος, οι κοινωνικοί φορείς και τα σχολεία θα τιμήσουν το Παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης, γιορτάζοντας με τον τρόπο αυτό τα 55 χρόνια από τη λήξη του Β` Παγκοσμίου Πολέμου.

Την Παρασκευή 12 και 13 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου. Την Κυριακή 28 Μάη, θα διοργανώσει μαζί με τον ποδηλατικό σύλλογο ΓΑΣ «Ιάσονας», ποδηλατοδρομία συμπαράστασης στα παιδιά - θύματα της Παγκόσμιας Ιμπεριαλιστικής Τάξης.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου, το Σάββατο 13 Μάη, στην πλατεία Γαρδένιας στις 6 μ.μ., καλεί τους μικρούς φίλους της ειρήνης, να ζωγραφίσουν γι' αυτήν. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει εκδήλωση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια με χαιρετισμό από αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ειρήνης.

Επίσης, η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου δρομολογεί λεωφορεία για τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 14 Μάη, που θα αναχωρήσουν από την πλατεία Γαρδένιας για τον τύμβο του Μαραθώνα στις 7 π.μ. και από την ίδια πλατεία και την πλατεία Κύπρου για Παλλήνη στις 3 μ.μ.

Στην Πελοπόννησο

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν πιο μαζικά και πιο μαχητικά τον αντιιμπεριαλιστικό τους αγώνα, δηλώνουν οι φιλειρηνιστές της Πελοποννήσου. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τετάρτη στην Τρίπολης, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός των κινητοποιήσεων που θα γίνουν μέσα στο μήνα Μάη. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου και νησιών, εκπρόσωποι από τη «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» και εκπρόσωποι σωματείων, συνδικαλιστικών και άλλων μαζικών φορέων. Τέλος, οι συμμετέχοντες αποφάσισαν:

  • Τη συμμετοχή τους το Σάββατο 20 του Μάη στη διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Κυπαρισσία κατά της ΝΑΤΟικής απόβασης.
  • Καθώς και τη συμμετοχή τους την Κυριακή 28 του Μάη στην περικύκλωση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης του Αράξου.

Παράλληλα, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, για το συντονισμό της δράσης και την προετοιμασία των παραπάνω εκδηλώσεων, καλεί σε σύσκεψη φορέων και φίλων της ειρήνης, την Τρίτη 9 του Μάη στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου).

Στη Θεσσαλία

Την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την πάλη κατά της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, θα διαδηλώσουν οι φιλειρηνιστές της Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στις πολύμορφες αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες, στα πλαίσια του 22ου Δεκαημέρου Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ.

- Στη Λάρισα η τοπική Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει την Πέμπτη 18 Μάη Πορεία Ειρήνης, που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από τη Γιάννουλη και θα καταλήξει στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου. Για την καλύτερη προετοιμασία της αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας καλεί τους φορείς του νομού σε ανοιχτή σύσκεψη, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

- Οι πολύμορφες φιλειρηνικές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα, που διοργανώνουν η τοπική Επιτροπή Ειρήνης και άλλοι φορείς του νομού, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 12 Μάη με έκθεση ζωγραφικής για την ειρήνη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το Σάββατο χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων του νομού θα χορέψουν για την ειρήνη. Επίσης, θα γίνει ποδηλατικός γύρος της πόλης και οι Μαραθωνοδρόμοι του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων θα τρέξουν τα χιλιόμετρα της ειρήνης, τιμώντας τον αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη. Οι φιλειρηνικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη Πορεία Ειρήνης που θα γίνει την Κυριακή 14 Μάη, η οποία θα ξεκινήσει από την Καλαμπάκα και θα καταλήξει στα Τρίκαλα.

- Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 14 Μάη διοργανώνεται και στο Βόλο από την τοπική Επιτροπή Ειρήνης. Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ανακασιάς και θα καταλήξει στην παραλία της πόλης. Την ερχόμενη βδομάδα, η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου συγκαλεί σύσκεψη μαζικών φορέων του νομού για την επιτυχία της φιλειρηνικής κινητοποίησης.

- Φιλειρηνικές εκδηλώσεις διοργανώνονται και στην Καρδίτσα από την τοπική Επιτροπή Ειρήνης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με Πορεία Ειρήνης, που θα γίνει την Κυριακή 14 Μάη. Για τον καλύτερο συντονισμό δράσης, η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας συγκαλεί στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας σύσκεψη μαζικών φορέων του νομού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφη δράση από το κίνημα ειρήνης(2005-04-30 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις, πορείες και εκδηλώσεις(2003-05-17 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές εκδηλώσεις(2002-05-31 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικός «πυρετός» απ' άκρη σ' άκρη της χώρας(2001-05-13 00:00:00.0)
Φιλειρηνικός «συναγερμός»(2000-05-13 00:00:00.0)
Φιλειρηνικός «πυρετός»...(2000-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ