Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
«Καλό ταξίδι Αμπού Αμάρ»

Ανακοίνωση της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα

Με ανακοίνωσή της, η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα συνοψίζει το κοινό αίσθημα του λαού της χώρας για το θάνατο του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής και ιστορικού ηγέτη του λαού τής υπό κατοχή χώρας. Το πλήρες κείμενό της ακολουθεί.

«Με ιδιαίτερη θλίψη, αβάσταχτη οδύνη και βαρύ πένθος, ο Παλαιστινιακός λαός αποχαιρετά σήμερα τον ιστορικό ηγέτη του, τον μάρτυρα σύμβολο του αγώνα του, τον εκφραστή των οραμάτων του για ελευθερία και ανεξαρτησία, τον πρόεδρο και εθνάρχη του, Γιάσερ Αραφάτ.

»Τα εκατομμύρια των Παλαιστινίων, στα κατεχόμενα και στη διασπορά, θρηνούμε το θάνατο του Αμπού Αμάρ, όπως στοργικά τον αποκαλούσαμε όλοι, και σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι στη μνήμη του ανθρώπου που μας στάθηκε για τέσσερις δεκαετίες ως γενναίος αρχηγός στον αγώνα, ως φίλος κι αδελφός στην ανάγκη, και ως σοφός καθοδηγητής στο δρόμο για την ειρήνη.

»Ολοι οι Παλαιστίνιοι όπου Γης, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, θα κρατήσουμε για πάντα στις καρδιές μας την αθάνατη μορφή σου, το γνώριμο χακί με την κουφίε, και το γλυκό χαμόγελό σου. Θα βαδίσουμε στο δρόμο που χάραξες, στο δρόμο του δίκαιου και γενναίου αγώνα μέχρι τη νίκη, μέχρι τη μέρα που όπως έλεγες ένα παιδί θα σηκώσει τη σημαία της Παλαιστίνης στους μιναρέδες και στα καμπαναριά των εκκλησιών της Ιερουσαλήμ.

»Μόνη μας παρηγοριά, Αμπού Αμάρ, είναι αυτό το κύμα συμπάθειας και αλληλεγγύης που έρχεται από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, και ιδιαίτερα εδώ από όλους τους Ελληνες που τόσο αγαπούσες, και σωστά τους αποκαλούσες αδέλφια μας.

Καλό ταξίδι, Αμπού Αμάρ. Καλό ταξίδι, αδελφέ».

  • Βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του Προέδρου Γιάσερ Αραφάτ για το κοινό, θα είναι διαθέσιμο από τη Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 15, 16 και 17 Νοεμβρίου, από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι (είσοδος από Γιασεμιών 13 στο Παλαιό Ψυχικό).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ