Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των Παλαιστινίων

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) με ανακοίνωσή του εκφράζει «τη βαθιά θλίψη του για το χαμό του Προέδρου της Παλαιστίνης και ηγέτη του Παλαιστινιακού λαού, Γιάσερ Αραφάτ». Το ΠΣΕ τονίζει ότι «ο χαμός του δε θα μειώσει στο παραμικρό την ενεργό αλληλεγγύη των λαών του κόσμου προς τον αγώνα των Παλαιστινίων με στόχο την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ... θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή των εδαφών της Δυτικής Οχθης και της Γάζας, μέχρι τη συνολική αποχώρηση όλων των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής».

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) με δική του ανακοίνωση τονίζει «τη συμπαράστασή του στον παλαιστινιακό λαό και τη σιγουριά ότι οι αγώνες για την απελευθέρωσή του από την κατοχή και την καταπίεση, και η δημιουργία ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, γρήγορα θα δικαιωθούν».

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή στην Παλαιστινιακή Αρχή κοινοποιημένη στον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής, στην οποία τονίζει ότι «η ΕΕΔΥΕ θα συνεχίσει μαχητικά στο πλευρό σας στην υπεράσπιση του δίκαιου αγώνα σας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ