Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο επεισόδιο προεδρολογίας

Το κλίμα της προεδρολογίας συντήρησαν χτες με δηλώσεις τους κορυφαία στελέχη των δυο κομμάτων.

Μετά τη χτεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο γραμματέας της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης, με δηλώσεις διαπίστωσε κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση τόσο στο θέμα της ΠΓΔΜ όσο και για το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Β. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «το πολιτικό κλίμα, είναι κλίμα συζήτησης και συνεννόησης ώστε να αντιμετωπίσουμε με εθνική στρατηγική τα εξωτερικά μας θέματα», ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν θα διευκόλυνε στο σχεδιασμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ η προσφυγή στις κάλπες, είπε: «Γι' αυτό θα ρωτήσετε τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος δεν πιστεύω να κάνει εθνική πολιτική με το τι τον συμφέρει εσωκομματικά».

Επίσης, ο ίδιος ανέφερε ότι η ΝΔ δεν επιθυμεί εκλογές, αλλά συνεννόηση για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Χαρακτήρισε «απίθανο» το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αφού όπως υποστήριξε «το ΠΑΣΟΚ έχει χαράξει μια πολιτική συνεννόησης στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και τα εθνικά ζητήματα τα οποία έχουν απεμπλακεί πλήρως από τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Β. Μεϊμαράκη, ανέφερε ότι «πρώτη η κυβέρνηση διατύπωσε την οπτική της, δηλώνοντας πως θέλει να κινηθεί στο πνεύμα του Συντάγματος, που προωθεί τη διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αν ο γραμματέας της ΝΔ υπονοεί πως «η ΝΔ θα προκαλέσει εκλογές λόγω διαφωνίας με την αντιπολίτευση στα εθνικά θέματα, τότε θα πρέπει και να δηλώσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση Καραμανλή, δε θεωρεί τον εαυτό της ικανό για να χειριστεί τα θέματα αυτά».

Συγχρόνως ο Ν. Αθανασάκης διέψευσε ότι υπάρχει οποιαδήποτε υπόγεια επαφή ή συνεννόηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι «αν γίνουν εκλογές για το θέμα αυτό την ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, στην οποία ανήκουν οι σχετικές πρωτοβουλίες και η οποία διαθέτει σχετικά νωπή λαϊκή εντολή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ψάχνονται» για Καραμανλή, συμμετοχή και στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ(2015-12-16 00:00:00.0)
Συνεχίζουν να «ψάχνονται» για το πώς θα παίξουν το ρόλο τους(2015-11-27 00:00:00.0)
Παραμένουμε «πυλώνας» του συστήματος από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης(2015-09-21 00:00:00.0)
Διερευνά τη δυνατότητα σχηματισμού αντιλαϊκής κυβέρνησης(2015-08-22 00:00:00.0)
Μελάνι σουπιάς στα πραγματικά προβλήματα(2005-08-12 00:00:00.0)
«Δωρίζουν» τον Βαβύλη ...«πρεσβεύουν» την κάθαρση(2005-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ