Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Να τους γυρίσουμε την πλάτη!

Ανακοίνωση με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία και την ταύτιση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Από παλιότερη κινητοποίηση της ΠΚΣ

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση της ΠΚΣ
Την αντίθεσή της στις αποφάσεις της Μπολόνια και στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης διατρανώνει η Πανσπουδαστική ΚΣ με ανακοίνωση που εξέδωσε και μοιράζει μαζικά στους φοιτητές, με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία.

«Κάτω από το μανδύα του εθνικού διαλόγου και έχοντας ως προϋπόθεση την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ετοιμάζονται να πλασάρουν και να προωθήσουν την ίδια, βαθύτατα αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, που συναποφάσισαν στην Μπολόνια και τη Λισαβόνα», τονίζει η ΠΚΣ και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με την εμφανή στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει να προωθήσει μέχρι το Μάη του 2005, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Μπολόνιας: Την αξιολόγηση - πιστοποίηση, τους δυο κύκλους σπουδών, τις πιστωτικές μονάδες, το συμπλήρωμα διπλώματος, την κινητικότητα, τα κοινά διευρωπαϊκά, διαπανεπιστημιακά προγράμματα και ετοιμάζεται να επιταχύνει την παραπέρα σύνδεση των ΑΕΙ με ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις κι ανοίγει την κουβέντα για διαβαλκανικό πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη.

Η ΠΚΣ υπογραμμίζει ότι κι οι τελευταίες μάσκες έπεσαν και «επιβεβαιώνεται πως οι φοιτητές, οι οικογένειές τους, τίποτε δεν έχουν να περιμένουν από τους θιασώτες των επιλογών του μεγάλου κεφαλαίου. Η πολιτική της άκρατης ιδιωτικοποίησης, της πλήρους υποβάθμισης του δικαιώματός μας στη μόρφωση και τη δουλιά με δικαιώματα είναι η επιλογή των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το μέλλον που μας ετοιμάζουν». Εξηγεί ότι αυτή η πολιτική είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των πολυεθνικών, που θέλουν, φθηνά και γρήγορα, εργατικό δυναμικό για να το αξιοποιούν όποτε το χρειάζονται και να τους δουλεύει «με το κεφάλι κάτω», χωρίς δικαιώματα. «Για αυτή την πολιτική μας καλούν στο τραπέζι των συζητήσεων, άνευ όρων. Να τους γυρίσουμε την πλάτη! Αυτή η πολιτική δε χωρά τις ανάγκες μας για μόρφωση, δουλιά, ζωή!», ξεκαθαρίζει η ΠΚΣ.

Καλεί, λοιπόν, τους φοιτητές και τους σπουδαστές της χώρας να βγούνε στους δρόμους - να γυρίσουν την πλάτη στους καλοθελητές της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ που βάζουν πλάτη για τη στήριξη και προώθηση αυτής της πολιτικής - και μαζί με το λαό να παλέψουν για:

  • Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για τα παιδιά της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, χωρίς ταξικούς φραγμούς.
  • Ολόπλευρη επιστημονική μόρφωση, Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, χωρίς αναχρονιστικούς διαχωρισμούς, χωρίς ενδιάμεσους κύκλους σπουδών.
  • Πτυχίο που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη δουλιά.
  • Τις λαϊκές ανάγκες, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού και της νεολαίας της χώρας μας και όχι του μεγάλου κεφαλαίου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ