Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Περιορισμένο το εισόδημα

«Οι έλληνες αφιερώνουν το 16,6% των εισοδημάτων τους για είδη διατροφής. Το σημαντικό είναι ότι αυτά τα αυξημένα ποσοστά σηματοδοτούν περιορισμένα εισοδήματα και όχι αυξημένη όρεξη καθώς οι δαπάνες διατροφής είναι σε μεγάλο βαθμό υποχρεωτικές για κάθε νοικοκυριό ανεξάρτητα του πόσο ευημερεί ή όχι. Ετσι όσο χαμηλότερο είναι το εισόδημα τόσο μεγαλύτερο τμήμα του "ροκανίζει" η διατροφή» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ακριβά τα «γράμματα»

«Τα ελληνικά νοικοκυριά δαπανούν το 2,4% του οικογενειακού προϋπολογισμού για την "παιδεία". Το 2003 οι ελληνικές οικογένειες δαπάνησαν 1.498,71 εκατομμύρια ευρώ για τα φροντιστήρια στα μαθήματα του σχολείου, για τις ξένες γλώσσες, για δίδακτρα, για ωδεία, γυμναστήρια και σχολές χορού. Δεν μπορεί να υπολογιστεί η μαύρη τρύπα των μαθημάτων που γίνονται στο σπίτι» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Το χρήμα που ζητάνε

«Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΚΤΕΟ στους δρόμους κυκλοφορούν 700.000 αυτοκίνητα τα οποία έπρεπε να έχουν ελεγχθεί. Το κόστος για τον έλεγχο σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ ανέρχεται σε 40 ευρώ» (η είδηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Με καβαλίνες

«Καημένε Πάνο... Σαν την ανύποπτη πριμαντόνα περίμενες την ευεργετική σου με λουλούδια και χειροκροτήματα και αντ' αυτών σε έραναν με μπρόκολα, κουνουπίδια, σβουρνιές, καβαλίνες και μαγαρσιές...» (η Πανδώρα για τον υπουργό Εργασίας/«ΤΟ ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ