Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΙΝΔΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανοχύρωτη στην καταιγίδα

Το προσωπικό προσπαθεί να βγάλει τα νερά έξω από τα εργαστήρια των ΤΕΙ.

Motion Team

Το προσωπικό προσπαθεί να βγάλει τα νερά έξω από τα εργαστήρια των ΤΕΙ.
Η μία μετά την άλλη χτυπιούνται οι περιοχές της Θεσσαλονίκης που χρόνια τώρα παραμένουν ανοχύρωτες από τον κίνδυνο των έντονων βροχοπτώσεων. Χτες το πρωί μια δυνατή νεροποντή προκάλεσε πλημμύρα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, δεκάδες σπίτια, καταστήματα, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς χώρους, αλλά και αγροτικές εκτάσεις στη Δυτική ύπαιθρο του νομού. Μεγαλύτερες ζημιές υπέστη η περιοχή της Σίνδου. Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τα φρεάτια δεν καθαρίζονται, οι αγωγοί σε πολλές περιοχές είναι μικροί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν διέξοδο τα νερά της βροχής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε 30 περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση για άντληση των νερών, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής από νωρίς το πρωί προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης διακόπηκαν τα μαθήματα μέχρι νεοτέρας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των σπουδαστών. Οπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι σπουδαστές, ήταν θέμα τύχης το ότι δε σημειώθηκαν ατυχήματα. Πλημμύρισε όλος ο αύλειος χώρος, τα κτίρια διοίκησης, γραφεία καθηγητών, εργαστήρια, αίθουσες των Τμημάτων Τροφίμων και Οικονομίας. Από την υγρασία στα ταβάνια έπεσαν μεγάλα φωτιστικά στους διαδρόμους, ενώ γενικότερα υπήρξε εισροή νερού από τα ταβάνια, αφού δεν έχει γίνει στεγανοποίηση των κτιρίων. Στη μάχη για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση ρίχτηκαν καθηγητές και σπουδαστές.

Με απόφαση της διοίκησης τα μαθήματα δεν έγιναν χτες, ενώ και σήμερα το Τεχνολογικό Ιδρυμα θα μείνει κλειστό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ