Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ανοιχτό ενδεχόμενο» το γήπεδο στο Γουδί

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η δήμαρχος Αθηναίων Ντ. Μπακογιάννη να γίνει το γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Γουδί, μετά τη χτεσινή της συνάντηση με τον υπουργό οικονομίας και οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη. Συγκεκριμένα, η δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα γίνει γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΟ στο Γουδί, είπε ότι «το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι γήπεδο το οποίο πρέπει να γίνει. Εχουμε πάρα πολλές φορές τοποθετηθεί, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις που θα έρθουν στο δήμο». Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι πολλές φορές στο παρελθόν η Ντ. Μπακογιάννη, με συνεντεύξεις της και δηλώσεις της στον Τύπο, είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας γηπέδου του ΠΑΟ, χωρίς να έχει αποκλείσει ακόμη και το χώρο του Γουδιού...

Κατά τα άλλα, αναφερόμενη για τη χρήση των Ολυμπιακών Ακινήτων στο Γουδί, η δήμαρχος ισχυρίστηκε πως η πρόταση του δήμου είναι «να γίνει το Γουδί ένα πολύ μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο, σε συνεργασία με τους άλλους δήμους και βεβαίως με την πολιτεία». Το ζήτημα, όμως, είναι πώς θα γίνει μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο αν κατασκευαστεί εκεί το γήπεδο του ΠΑΟ.

Και πρόσθεσε: «Ο Δήμος της Αθήνας είναι σε θέση να αναλάβει τα Ολυμπιακά ακίνητα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Γουδί, να τα διαχειριστεί, υποστηρίζοντας έτσι οικονομικά το μητροπολιτικό πάρκο»! Δηλαδή, προσφέρεται να αναλάβει ο δήμος τα έξοδα συντήρησης των Ολυμπιακών ακινήτων, δίνοντάς τους, παράλληλα, ανταποδοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να... λειτουργήσει το «μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο»!

Τη συνάντηση των δύο πολιτικών, απασχόλησε επίσης, το ζήτημα της κατάθεσης του προϋπολογισμού. Η Ντ. Μπακογιάννη, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, ζήτησε από τον υπουργό να πάψει η εξαίρεση των υπουργείων από τα δημοτικά τέλη. Ζήτησε δε, «ορισμένες δράσεις» - χωρίς να διευκρινιστεί ποιες - να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ