Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιμέτωπος με φρονηματική δίωξη ο Κ. Αβραμίδης

Για «απροκάλυπτη φρονηματική δίωξη» εις βάρος του κατηγορούμενου Κ. Αβραμίδη κάνει λόγο ο συνήγορός του Κ. Παπαδάκης με χτεσινή ανακοίνωση και προσθέτει ότι «συνιστά ευθεία απειλή σε όλη την κοινωνία που αντιστέκεται στην τρομοϋστερία».

Με πρόταση του εισαγγελέα Α. Μύτη προς το Συμβούλιο Εφετών ο Κ. Αβραμίδης προτείνεται να παραπεμφθεί για την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και να απαλλαγεί για τις ηθικές αυτουργίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δεύτερη κατηγορία για ηθική αυτουργία σε 45 κακουργηματικές πράξεις (ανθρωποκτονίες, εκρήξεις κλπ.) είχε προστεθεί από τον εισαγγελέα Α. Μύτη, με κύριο στοιχείο την καταχώριση (σκανάρισμα) των προκηρύξεων της «17 Νοέμβρη» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Κ. Αβραμίδη, που κατασχέθηκε στο σπίτι του. Η δικογραφία θα εισαχθεί στο Συμβούλιο Εφετών μετά από 10 ημέρες προς έκδοση βουλεύματος.

Ο συνήγορος του Κ. Αβραμίδη στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η απόσυρση της ανυπόστατης κατηγορίας της ηθικής αυτουργίας σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπει καμιά επανάπαυση. Αντίθετα η εμμονή στην παραπομπή του Κ. Αβραμίδη για την κατηγορία της συμμετοχής στη «17 Νοέμβρη» μαζί με τον Θ. Ψαραδέλη, την «Αννα» και τον «Πάρκινσον» είναι αυθαίρετη και στηρίζεται σε «φρονηματικά στοιχεία», όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα σε βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1985 και σε κοινωνικές γνωριμίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ