Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Νεκρή 73χρονη από την κακοκαιρία

Χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και τα απαιτούμενα έργα, υποδέχτηκε τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις ο νομός Ηρακλείου, με αποτέλεσμα, σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίσουν, δρόμοι να μετατραπούν σε χειμάρρους, αγροτικές καλλιέργειες να καταστραφούν και μια 73χρονη γυναίκα να χάσει τη ζωή της, όταν χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα λόγω διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο ύδρευσης, στην προσπάθειά της να απομακρύνει τα νερά από την πλημμυρισμένη αυλή της.

Με απόφαση της Νομαρχίας πέντε δήμοι του νομού κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Ηρακλείου, Ν. Αλικαρνασσού, Γαζίου, Τεμένους και Τυλίσσου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή και η αποτίμηση των ζημιών.

Ο Στέλιος Ορφανός, Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου και υποψήφιος δήμαρχος με την «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηρακλείου», επισημαίνει στο «Ρ»: «Και στο Ηράκλειο δε φταίνε ούτε ο θεός, ούτε η βροχή για τις ζημιές. Πρώτη ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις και οι τοπικές αρχές, Περιφέρεια, Νομαρχία και Δήμοι, που χρόνια, τώρα, ήταν προσανατολισμένοι σε έργα χωρίς τις αντίστοιχες αντιπλημμυρικές υποδομές. Σε επεκτάσεις των σχεδίων πόλης με το σταγονόμετρο, πολύ πίσω από τις οικιστικές ανάγκες. Γεγονός που ευνόησε την αυθαίρετη δόμηση, χωρίς κανένα σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα ποταμιών και χειμάρρων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ