Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λυρικό «ελιξίριο» για τα παιδιά

«Το ελιξίριο της αγάπης», ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Ντονιτσέτι, ανεβάζει (7/11) η Παιδική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο θέατρο «Ακροπόλ», που θα παίζεται όλο το χειμώνα. Την κωμική όπερα διασκεύασε για τα παιδιά και σκηνοθέτησε η Κάρμεν Ρουγγέρη.

Στη διασκευή, την ιστορία διηγείται ένας πλανόδιος παραμυθάς, ο οποίος κουβαλά ένα τεράστιο κουτί. Μέσα σ' αυτό υπάρχει το όμορφο χωριό όπου διαδραματίζεται το έργο. Κεντρικός ήρωας είναι ο φτωχός νεαρός Νεμορίνο, ο ερωτευμένος με την όμορφη, πλούσια και ακατάδεκτη Αντίνα. Μια μέρα η κοπέλα διαβάζει στους συγχωριανούς της την ιστορία του Τριστάνου, που για να παντρευτεί την πριγκίπισσα Ιζόλδη, της δίνει να πιει το ελιξήριο της αγάπης. Οταν στο χωριό εμφανίζεται ένας πλανόδιος ψευτογιατρός, ο Νεμορίνο του ζητά το θαυματουργό ποτό που θα κάνει την Αντίνα να τον αγαπήσει... «Το ελιξήριο της αγάπης» διανθίζουν πολλά μελωδικά ντουέτα και η πασίγνωστη άρια του Νεμορίνο για την αγαπημένη του. Πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μιλάνο, το 1832 και από τότε έχει ανεβεί αμέτρητες φορές.

Τη μουσική διεύθυνση έχουν οι Δημήτρης Κατσίμπας και Γιώργος Αραβίδης, τα σκηνικά - κοστούμια η Χριστίνα Κουλουμπή, τη μουσική προσαρμογή για μικρό σύνολο ο Κώστας Κριτσωτάκης, τους στίχους των τραγουδιών έγραψε ο Ανδρέας Κουλουμπής, ενώ η χορογραφία είναι του Πέτρου Γάλλια. Παίζουν: Ερρίκος Μπριόλας, Δήμος Φλεμοτόμος, Ελένη Ζιώγα, Μιχάλης Κατσούλης, Χρήστος Αμβράζης, Πέτρος Σκένδρος, Ναταλία Κάντζια κ.ά Συμμετέχει: η Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής της Λυρικής Σκηνής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ