Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... δουλεμένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ πως μας «δουλεύουν» επί χρόνια οι «γαλάζιοι» και «πράσινοι» κυβερνώντες είναι γνωστό. Απλά, ορισμένες φορές, φροντίζουν να το κάνουν εξόφθαλμα, δίνοντας τη δυνατότητα και στους πλέον αφελείς να το καταλάβουν.

Μια από αυτές τις φορές, ήταν - προφανώς - και η δήλωση του υφυπουργού Οικονομίας, Πέτρου Δούκα, περί του ότι «η αύξηση των τιμών του πετρελαίου δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να μειώσει την κατανάλωση»!

Εν ολίγοις, οι αυξήσεις γίνονται για το καλό μας και με βάση το ίδιο σκεπτικό πρέπει να υποθέσουμε ότι η εισοδηματική πολιτική λιτότητας των τελευταίων ετών γίνεται για να κατανοήσουμε την έννοια της συνετής διαχείρισης και της ...δίαιτας.

Ευελπιστούμε ότι δε θα είναι αυτή η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης στα οικονομικά θέματα εφεξής. Μάλλον θα προκαλέσει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις ο Γιώργος Αλογοσκούφης, αν βγει και δηλώσει πως ο υπό κατάρτιση προϋπολογισμός που περικόπτει όλα τα κοινωνικά κονδύλια έχει ...εκπαιδευτικό χαρακτήρα και επιδιώκει τη βελτίωση της ...εμφανισιακής εικόνας των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, όταν ακούει κανείς για «αναθεωρήσεις» των μεγεθών και των στόχων του προϋπολογισμού, δε χρειάζεται να ξέρει ότι η εξέλιξη θα προκύψει το πιθανότερο από το ΕΚΟΦΙΝ, για να καταλάβει πως μιλάμε για αναθεωρήσεις ...προς το χειρότερο.

Είναι μάλλον ...αυτονόητη αρχή αυτή για το επιτελείο του υπουργείου Οικονομίας, το οποίο αγχώνεται, παράλληλα, να μας πείσει πως η ελληνική οικονομία δε βρίσκεται υπό ευρωενωσιακή επιτήρηση.

Αλλωστε, η ελληνική οικονομία δε ...σταμάτησε ποτέ να επιτηρείται ή, ακόμα χειρότερα, να καθορίζεται από τις Βρυξέλλες, οπότε μάλλον η όλη συζήτηση είναι μάταιη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: Εάν η προεδρολογία δεν αποτελεί επίσημη θέση και πρακτική του ΠΑΣΟΚ, όπως συνεχώς μας λέει ο πρόεδρός του με κάθε ευκαιρία, τι πρέπει να υποθέσουμε; Οτι τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφωνούν με τις επιλογές του ή ότι ...δεν τον υπολογίζουν καθόλου;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ