Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καμπάνια για «ευρωσύνταγμα»

Προπαγανδιστική εκστρατεία υπέρ του αντιδραστικού «ευρωσυντάγματος» ξεκινά η κυβέρνηση στο πλαίσιο της γενικότερης καμπάνιας στο πλαίσιο της ΕΕ που συντονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα συγκεκριμένα μέτρα και οι κινήσεις της κυβέρνησης συζητήθηκαν χτες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή του αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Βαληνάκη και του ΓΓ Ενημέρωσης Π. Λειβαδά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να λειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Οκτώβρη, διαδικτυακός τόπος με στόχο την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών για το νέο σύνταγμα, ενώ θ' αναρτηθεί γιγαντοαφίσα στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, με κεντρικό σύνθημα «Ευρώπη για μένα».

Οι δράσεις εντάσσονται στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Communicating Europe» (Επικοινωνώντας με την Ευρώπη), που αποσκοπεί στην πλύση εγκεφάλου των λαών των 25 κρατών - μελών και την υπερψήφιση του συντάγματος στα δημοψηφίσματα που θα γίνουν σε αρκετές χώρες-μέλη. Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθεί και η φιέστα που θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα στη Ρώμη για την υπογραφή του «ευρωσυντάγματος» από τους αρχηγούς κρατών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ