Κυριακή 24 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου

Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2004

Από την ΚΕ του ΚΚΕ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος, στις 9-12 Φλεβάρη 2005.

Σ' αυτό θα προσκληθούν αντιπροσωπείες Κομματικών και Εργατικών Κομμάτων απ' όλο τον κόσμο.

Σύνθημα του 17ου Συνεδρίου είναι: «ΚΚΕ ισχυρό, για το λαό, τη λαϊκή συμμαχία, το σοσιαλισμό».

Η υλοποίηση των μεγάλων αυτών στόχων προϋποθέτει εκτός όλων των άλλων την ύπαρξη ικανών υποδομών, κατά συνέπεια και των αναγκαίων οικονομικών μέσων. Για να γίνει πιο αποτελεσματική η δράση για την καθημερινή ενημέρωση και κινητοποίηση του λαού γι' αυτούς τους στόχους που θέτει το ΚΚΕ. Για την αγωνιστική, διεκδικητική πάλη για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, για την κάλυψη άλλων αναγκών και δραστηριοτήτων που οδηγούν στην ισχυροποίηση του Κόμματος, της εργατικής τάξης και του λαού.

Αφορά ακόμα την πολύπλευρη διεθνή δράση του ΚΚΕ κατά της ιμπεριαλιστικής «παγκοσμιοποίησης» και της επιθετικής δραστηριότητας της νέας τάξης των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτόν το χαρακτήρα είχε και η πρόσφατη (7/10/04) συνάντηση 66 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, στην Αθήνα.

Το Κόμμα μας επανειλημμένα έχει διακηρύξει ότι τα οικονομικά του στηρίζονται στην απόλυτα εθελοντική προσφορά των μελών, οπαδών και φίλων του, των ευρύτερων λαϊκών μαζών. Προέρχονται ακόμα και από εργαζόμενους που έχουν διαφορετικές πολιτικές επιλογές από το ΚΚΕ, που, ωστόσο όμως, θεωρούν την ύπαρξη και δράση του ΚΚΕ και των κομμουνιστών πολύτιμη και γενικότερα ευεργετική για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Για την πιο αποτελεσματική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του, για τη συνεχή βελτίωση των όρων ζωής του.


Το Κόμμα μας, χάρη στην αμέριστη οικονομική στήριξη των μελών, οπαδών και φίλων τους, έγινε δυνατό να αντιμετωπίσει νικηφόρα τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της δεκαετίας του '90.

Το ΚΚΕ απευθύνεται για κάλυψη των οικονομικών εξορμήσεών του στον κάθε εργαζόμενο, του χεριού και του πνεύματος, καλώντας τον σε οικονομική υποστήριξή του ανάλογα με τις δυνατότητές του. Αποτελεί μεγάλη κατάκτηση το γεγονός ότι παρά τη συνεχή συμπίεση του λαϊκού εισοδήματος προς όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας, όλα ανεξαίρετα τα οικονομικά πλάνα του ΚΚΕ υπερκαλύφθηκαν.

Το ίδιο, είμαστε σίγουροι, θα επιτευχθεί και στην εξόρμηση προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με την κινητοποίηση όλων των μελών και στελεχών μας, αλλά και χιλιάδων δραστήριων φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ. Η πλατιά κυκλοφορία των «Θέσεων» της ΚΕ και η έναρξη του δημόσιου προσυνεδριακού διαλόγου είναι η καλύτερη προϋπόθεση γι' αυτό.

Οκτώβρης 2004


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ