Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΠΑΟ 1-0
Οδυνηρή ήττα

Στην Πάτρα ψαλιδίστηκαν τα όποιο όνειρα είχε ο Παναθηναϊκός για την κατάκτηση τους φετινού πρωταθλήματος, αφού η Παναχαϊκή νίκησε με 1-0 το «τριφύλλι» και ουσιαστικά άνοιξε διάπλατα το δρόμο για το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό που αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες του σε τέσσερις βαθμούς. Οι «πράσινοι» μακριά από τον καλό τους εαυτό, «ξύπνησαν» αργά και κυνήγησαν το γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά τα πάντα φαινόταν να είχαν κριθεί. Τους έλειπε η φαντασία στο παιχνίδι, παρουσιάστηκαν κουρασμένοι, ενώ ήταν εμφανείς οι απουσίες των Μίκλαντ και Λυμπερόπουλο. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Νίκου.

Στους γηπεδούχους η νίκη ισοδυναμεί με παραμονή στην κατηγορία. Η Παναχαϊκή από την αρχή του παιχνιδιού φρόντισε να διαφυλάξει την άμυνά της και να επιδιώξει το γκολ στις αντεπιθέσεις. Με τους Λιγνό και Γιαννόπουλο να κάνουν καλή δουλιά πάνω στους Βαζέχα και Νασιόπουλο, ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε τους Πατρινούς. Δύο φορές μόνο ο Σιπνιέφσκι στο 16ο και στο 38ο λεπτό πλησίασε κοντά στο γκολ, αλλά και τις δύο φορές η τελική προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

Το καταστροφικό σκηνικό για τους φιλοξενούμενους ολοκληρώθηκε στο 61ο λεπτό όταν ο Κατσουράνης σε μία αντεπίθεση της Παναχαϊκής πέτυχε από κοντά το 1-0. Οταν ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να περάσει μπροστά ήταν αργά, καθώς ο Μπαλτιμάς όποτε χρειάστηκε στάθηκε φύλακας - άγγελος της εστίας του.

Στο 86' ο Σίγκουρντσον έκανε το πλασέ, ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής έδιωξε και ο Γκούμας από κοντά είχε δοκάρι. Τα τελευταία λεπτά τόσο ο Κιάσσος, όσο και ο Φύσσας πλησίασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Μπαλτιμάς έσωσε την εστία του.

Παναχαϊκή: Μπαλτιμάς, Κωστής, Λιγνός, Κοπερτίνο, Γιαννόπουλος, Ναβάρο, Νατροσβίλι(76' Γκίτσης), Γιοβάνοβιτς, Κατσουράνης, Επαλέ (37' Κορδονούρης), Σολάκης (70' Ιωάννου)

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Φύσσας, Γκαλέτο, Γκούμας, Χένρικσεν, Κιάσσος, Μπασινάς (67' Μπασινάς), Καραγκούνης, Γκαλέτο, Νασιόπουλος (66' Κόλα), Βαζέχα, Σιπνιέφσκι(57' Σίγκουρντσον)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ