Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΙΩΝΙΚΟΣ 2-0
Αγκαλιά με τον τίτλο

Πιο... σφιχτά όσο ποτέ φέτος στο πρωτάθλημα, έχει αγκαλιάσει ο Ολυμπιακός την κορυφή της μεγάλης κατηγορίας. Το «μάννα εξ ουρανού» με την ήττα του Παναθηναϊκού στην Πάτρα, αλλά και η επιβλητική παρουσία του χτες στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ιωνικό στην 30ή αγωνιστική, είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που του έδωσαν τον... αέρα των τεσσάρων βαθμών στην κορυφή. Η αναμέτρηση στο Στάδιο της Καλογρέζας, βρήκε τους γηπεδούχους νικητές με 2-0 μέσα σε ένα διπλά ευχάριστο κλίμα. Ο «αιώνιος» αντίπαλος έχασε έδαφος και οι «ερυθρόλευκοι» νιώθουν πλέον να απομακρύνεται η... απειλητική ανάσα του στο δρόμο προς τον τίτλο. Τα γκολ της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη ήρθαν με σχετική άνεση, αφού η αντίσταση της ομάδας του Ολεγκ Μπλαχίν ήταν μικρή και οι επιθετικές βλέψεις των Νικαιωτών περιορίστηκαν σε μεμονωμένες ατομικές προσπάθειες. Το ψυχολογικό αλλά και αγωνιστικό αβαντάζ των «ερυθρολεύκων» ήρθε νωρίς και το αρχικό μούδιασμα έκανε... φτερά. Μόλις στο 9ο λεπτό, ο Γιαννακόπουλος, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Νινιάδη, πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Στρακόσια και έκανε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους». Το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων ήρθε λίγο πριν τη λήξη του 1ου ημιχρόνου, όταν ο Αλεξανδρής βρέθηκε μόνος του στο σημείο του πέναλτι και με κεφαλιά «ψαράκι» διαμόρφωσε το 2-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Καραταΐδης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης (75' Πασσαλής), Νινιάδης (75' Καραπιάλης), Ανατολάκης, Μαυρογενίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Λουτσιάνο, Αλεξανδρής (65' Ζιοβάνι).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Στρακόσια, Χάουγκλαντ, Νταρακλίτσας, Αφάς, Ρόμπερτς, Μπρούστερ, Κομπαγιάσι (70' Μυλωνάς), Τσόπτσης (50' Παχατουρίδης), Δεληγιάννης, Μουτσοντρίγκο, Λεντέσμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ