Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Διαρκές έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Τον αποτροπιασμό του για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από τον ισραηλινό στρατό, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας, με δήλωσή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση και τις δηλώσεις του Συμβουλίου και της Κομισιόν για τη Μέση Ανατολή. Στη δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και την καταδίκη μας στο διαρκές έγκλημα που γίνεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από την κυβέρνηση του Ισραήλ. Ο τραγικός απολογισμός των "Ημερών Μεταμέλειας" είναι 111 νεκροί Παλαιστίνιοι σε 15 μέρες, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και μαθητές.

Καταγγέλλουμε αυτούς που πυροδοτούν την ισραηλινή επιθετικότητα. Τις ΗΠΑ που ενισχύουν και εξοπλίζουν την κυβέρνηση του Ισραήλ. Την ΕΕ, που ενώ φραστικά αντιτίθεται στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, στην πράξη την αποδέχεται, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα. Οι φραστικές καταδίκες αποτελούν υποκρισία. Η ΕΕ συνεχίζει να ενισχύει οικονομικά, μέσω συμφωνιών συνεργασίας και να εξοπλίζει το Ισραήλ. Κανένας εκπρόσωπος κράτους - μέλους της ΕΕ δεν πήγε ως μάρτυρας υπεράσπισης στο Δικαστήριο της Χάγης για το ισραηλινό τείχος. Ομόφωνα η "αγία οικογένεια" στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη συμφώνησε με τα σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ για τη νέα "Μεγάλη Μέση Ανατολή", που προβλέπει την αναβάθμιση των σχέσεων του ΝΑΤΟ με το Ισραήλ.

Ζητάμε να ληφθούν άμεσα οικονομικά και πολιτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης διακοπής της Συμφωνίας Σύνδεσης και Συνεργασίας με το Ισραήλ, που να πιέζουν την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από τα παλαιστινιακά εδάφη, να κατεδαφιστεί το τείχος του αίσχους και να δημιουργηθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ