Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι λαοί δε διαλέγουν ιμπεριαλιστές

Οι λαοί δεν μπορούν και δεν έχουν δικαίωμα να διαλέγουν ιμπεριαλιστές. ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσία ανήκουν στο εγκληματικό σύστημα του ιμπεριαλισμού. Ανταγωνίζονται και συμμαχούν, τρομοκρατώντας τους λαούς και σπέρνοντας όλεθρο. Το παγερό αίμα του εγκλήματος είναι έργο του καπιταλισμού και της ιδεολογίας του κέρδους. Χρειάζεται αποφασιστικός αγώνας για την κατασταλτική μηχανή που αξιοποιείται για την παρακολούθηση των κινημάτων, για το πάγωμα των μισθών, για τα αντεργατικά μέτρα, όπως η απελευθέρωση του ωραρίου, η μερική απασχόληση, η κατάργηση αποζημιώσεων, για κίνητρα της εργοδοσίας, ακρίβεια - Παιδεία - Υγεία - Αθλητισμό. Οταν θέλεις να υποτάξεις ξένους λαούς πρέπει στο δικό σου λαό να βάλεις τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι.

Ετσι εξηγείται η 11η Σεπτέμβρη. Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Π. Γούλφοβιτς είπε ωμά: «Αν δεν υπήρχε η 11η Σεπτέμβρη θα 'πρεπε να την ανακαλύψουμε...». Η 11η Σεπτέμβρη, που οι ίδιοι οργάνωσαν, σαν άλλο Ράιχσταγκ, γίνεται ολοφάνερο ότι ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των λαών, την υποδούλωση. Πίσω από τα προσχήματα είναι ο έλεγχος και το μοίρασμα των περιοχών παραγωγικής σημασίας και πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη. Πρώτα ήταν ο κομμουνισμός, τώρα η τρομοκρατία...

Ο αγώνας της εργατιάς θα 'χει αποτέλεσμα όταν δυναμώσει η αντιμονοπωλιακή συσπείρωση, συμμαχία για διεκδίκηση βαθιών αλλαγών στην εξουσία και οικονομία. Οταν η εξουσία είναι εργατική και η οικονομία σκοπεύει στην ευημερία των πολλών και όχι στα κέρδη λίγων. Οταν τα μέσα παραγωγής και ο παραγόμενος πλούτος γίνει περιουσία των εργαζομένων τότε μπορεί και θ' αλλάξει η κατάσταση.

Εργατική αντεπίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική, κοινωνική συμμαχία με αγρότες, με μικρομεσαίους, νεολαία, ριζοσπαστική ταξική στροφή στα συνδικάτα, είναι η διέξοδος σε όφελος του λαού. Ο καπιταλισμός θέλει τον άνθρωπο πνευματικά ανάπηρο, για να κυριαρχεί στη ζωή του κεφαλαίου. Ο δικομματισμός θέλει τους εργαζόμενους γιουσουφάκια στην αυλή των πασάδων.

Καμιά ανοχή στον Καραμανλή και καμιά εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων, που με ευλάβεια συνεχίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση, περιορίζει την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ στη χρήση ψευδεπίγραφων επιχειρημάτων υπέρ των εργαζομένων, γιατί αυτό το κόμμα είναι ταγμένο πλήρως στην εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.

Εμείς θα επαναπαυτούμε, θα εφησυχάσουμε ή θα ξεσηκωθούμε και θα αγωνιστούμε, θ' αντισταθούμε; Η 9η Οκτώβρη σάλπισε λαϊκό συναγερμό για νέους και δυνατούς αγώνες. Ας γίνει πυλώνας και θεμέλιο της πολιτικής ανατροπής, της αχρήστευσης της οικονομικής πολιτικής και των κατασταλτικών μηχανισμών και μεθόδων. Ολοι και όλες συνεχίζουμε πιο δυνατά στο δρόμο που έδειξε το ΚΚΕ με το μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο.

ΔΗΜ. ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ