Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέος «κύκλος» αγώνα

Με συγκέντρωση πλήθους απολυμένων εργαζομένων του ΥΠΠΟ έξω από το κτίριό του άρχισαν χτες το πρωί οι νέες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ, με κύριο αίτημα: μόνιμη και σταθερή δουλιά.

Σήμερα και αύριο οι συμβασιούχοι κλιμακώνουν με 48ωρη απεργία, στην οποία θα συμμετάσχουν (αύριο) με 24ωρη απεργία και οι μόνιμοι εργαζόμενοι του υπουργείου. Οι απεργίες θα συνοδευτούν με συγκεντρώσεις έξω από το ΥΠΠΟ.

Εξάλλου, «εμπλοκή» παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε υπηρεσίες του υπουργείου όταν οι Διευθύνσεις τους αρνήθηκαν να δεχτούν απολυμένους, οι οποίοι κέρδισαν προσωρινή δικαστική εντολή για ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χειρότερα έγιναν στο Νομισματικό Μουσείο, όπου η διεύθυνση τους έδιωξε, ενώ χτες οι εργαζόμενοι επέστρεψαν με δικαστικό κλητήρα και εξώδικο(!) για να πιάσουν δουλιά.

Η προσωρινή εντολή αφορά συνολικά 113 εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν στις 10 Γενάρη. Φυσικά, κύριο «όπλο» των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ παραμένουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αφού παραμένει το γεγονός πως η μη ανανέωση των συμβάσεων - όπως βέβαια και η μη μονιμοποίηση - των συμβασιούχων αποτελεί κυβερνητική επιλογή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ