Τρίτη 5 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Διαγραφές «μαϊμού» από τον Τσοβόλα

Διαγραφές «μαϊμού» που έγιναν από «τη γνωστή ομάδα συγγενών, προσωπικών φίλων και έμμισθων υπαλλήλων του Δ. Τσοβόλα», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ, την κίνηση του τελευταίου να διαγράψει στελέχη του ΔΗΚΚΙ που αποφάσισαν τη συνέχιση της λειτουργία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Παρασκευή ο Δ. Τσοβόλας αποφάσισε να προχωρήσει στη διαγραφή μελών της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ επειδή αυτονομήθηκαν μετά την 24/5/2004, και σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας, διέγραψε τους: Ηλ. Νικολόπουλο, Π. Μαντά, Β. Αράπη - Καραγιάννη, Γ. Πάντζα, Δ. Βασιλειάδη, Χ. Μπακούλα, Θ. Πέππα, Σ. Τριανταφύλλου, Στ. Πελάη, Γ. Μποτρότσο, Ν. Σαφλέκο, Γ. Κουβαρά, Δ. Ψαρρά και Αρ. Ξυδά.

Επίσης διέγραψε τα μέλη της ΚΠΕ του ΔΗΚΚΙ, Ν. Μπουζάνη, Μ. Ματθαίου, Σπ. Κουλούρη, Γ. Καρούμπα, Απ. Λαζάρου, Μ. Νεοφώτιστου, Μ. Κατσιφού, Αν. Σάμπαλη, Σπ. Τσιρώνη και Αν. Ιασωνίδου γιατί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μαζί με άλλους, συνέστησαν πολιτικό κόμμα με τον τίτλο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΔΕΚ) και υπέβαλαν συνδυασμό για συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές του έτους 2004».

Τη «διαγραφή» του Δ. Τσοβόλα γνώρισαν επίσης και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ Ν. Σαραντόπουλος και Γ. Μαρκάκης καθώς και το μέλος της ΚΠΕ Β. Γεωργιάδης, «γιατί συγκρότησαν νέα πολιτική κίνηση με τον τίτλο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΔΗ.ΚΙ.)».

Στις 16 και 17 Οκτώβρη το συνέδριο

Την ίδια στιγμή που ο Δ. Τσοβόλας προχωρούσε στις «διαγραφές», με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ δημοσιοποιούσε ότι το κόμμα θα πραγματοποιήσει «το 2ο Συνέδριό του, στις 16 - 17 Οκτωβρίου 2004, στην αίθουσα "ΓΑΛΑΞΙΑΣ" του Δήμου Ν. Σμύρνης, στην κεντρική πλατεία του Δήμου».

Στην ίδια ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι «ο Δ. Τσοβόλας είναι έκπτωτος πολιτικά με βάση την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, αλλά και έκπτωτος δικαστικά με βάση την απόφαση 35488/2004 του Πρωτοδικείου της Αθήνας».

Ο Δ. Τσοβόλας, σημειώνεται στο ίδιο κείμενο, «μπορεί να εγκαταλείψει τους κοινωνικούς αγώνες, μπορεί ακόμη να κάνει όσα παιγνίδια θέλει με το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να παίζει παιγνίδια σε βάρος του ΔΗΚΚΙ και κατ' επέκταση σε βάρος του λαϊκού αιτήματος για συνέχιση του κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ