Τρίτη 5 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ξένο έδαφος το καπνεργοστάσιο «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»

Απαγόρευσαν στη βουλευτή του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη να έχει ακόμα και πρόσβαση στο χώρο του εργοστασίου

Το καπνεργοστάσιο «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ», το οποίο βρίσκεται μέσα στην καρδιά του Πειραιά, αποτελεί πλέον ξένο έδαφος, και για την ακρίβεια αμερικανικό! Χτες το πρωί, η αμερικανική εταιρία «ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΙΣ», που έχει αγοράσει την καπνοβιομηχανία, με το «έτσι θέλω» και θεωρώντας προφανώς ότι το κέντρο του Πειραιά είναι τσιφλίκι της, απαγόρευσε στη βουλευτή του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη να έχει ακόμα και πρόσβαση στο χώρο του εργοστασίου! Ταυτόχρονα, η στάση της «ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΙΣ» αποδεικνύει και το καθεστώς που έχει επιβάλει σε βάρος των εργαζομένων. Ενα καθεστώς τρομοκρατίας και εκβιασμών, όπου διώκεται κάθε έννοια, πόσο μάλλον δραστηριότητα, που αφορά σε δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες!

Η βουλευτής του ΚΚΕ θέλησε να περιοδεύσει στο εργοστάσιο στο πλαίσιο των προετοιμασιών του ΚΚΕ για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 9 του Οκτώβρη. Πριν από την περιοδεία είχε σταλεί στη διοίκηση από την Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ σχετική ενημερωτική επιστολή. Σε απάντηση της διοίκησης της εταιρίας αναφερόταν προκλητικά: «Η είσοδος στο εργοστάσιο της "Παπαστράτος" επιτρέπεται μόνο στους εργαζόμενους της εταιρίας καθαρά για λόγους ασφαλείας και προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας»! Ακόμα, στην απάντηση επανέφερε και έναν κανονισμό του εργοστασίου που ίσχυε το 1974, ο οποίος «απαγορεύει - όπως αναφέρεται - κάθε πολιτική συζήτηση ή εκδήλωση». Ωστόσο, η βουλευτής πήγε στο εργοστάσιο και στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της διοίκησης ξεκαθάρισε ότι δε θα γινόταν συζήτηση στο χώρο δουλιάς ούτε εκδήλωση. Και ότι απλώς ως μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου απαιτούσε την πρόσβαση στο χώρο προκειμένου να μοιράσει την ανακοίνωση του Κόμματος που εκπροσωπεί. Πράγμα που εκπρόσωποι της διοίκησης απέρριψαν ασυζητητί!

Βέβαια, αυτό που η πολυεθνική φοβόταν να μη γίνει μέσα στο εργοστάσιο, έγινε έξω στην πύλη. Οχι μόνο έγινε μεγάλη εξόρμηση από μέλη της ΚΟΠ δίνοντας την ανακοίνωση σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά έγινε και συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας η Ε. Παντελάκη κατήγγειλε τη στάση της διοίκησης, αλλά και την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και αυτής του ΠΑΣΟΚ, που αναδεικνύει τις πολυεθνικές σε αφεντικά. «Καταγγέλλουμε αυτή την τακτική - είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής - που είναι συνειδητή επιλογή της πολυεθνικής εταιρίας, η οποία λειτουργεί ως κράτος εν κράτει στην Ελλάδα. Η άρνησή της είναι πολιτική στάση. Φθάνουν στο σημείο όχι μόνο να απαγορεύουν οποιαδήποτε πολιτική ενέργεια στο εργοστάσιο, αλλά ακόμα και την πρόσβαση του βουλευτή στο χώρο δουλιάς. Οι εργάτες του "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ" να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, όχι μόνο για τη στάση της πολυεθνικής αλλά και για την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, που αναδεικνύει τις πολυεθνικές σε κυρίαρχους. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου πρέπει να δώσουν δυναμική απάντηση. Αρχίζοντας με το μαζικό τους "παρών" στο συλλαλητήριο και στη συνέχεια με την κλιμάκωση των αγώνων τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ