Τρίτη 5 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επέλεξε την τακτική των ... σκληρών δηλώσεων

Ν. Αθανασάκης: Η κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω από εισαγγελείς

Για «σκανδαλολογία» και «εγκλωβισμό» της πολιτικής ζωής του τόπου, κατηγόρησε την κυβέρνηση χτες το ΠΑΣΟΚ, αλλά την ίδια στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συντηρεί με κάθε τρόπο την ανούσια κόντρα του δικομματισμού, ανταλλάσσοντας ανακοινώσεις και προχωρώντας σε ...σκληρές δηλώσεις.

Με τη νέα δικογραφία που έφτασε στη Βουλή και αφορά τον Γ. Ανωμερίτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ θα διαπιστώσει πολύ σύντομα ότι αντί να εγκλωβίσει με τη σκανδαλολογία την πολιτική ζωή του τόπου, θα εγκλωβίζεται κάθε μέρα και περισσότερο η ίδια σε μια αδιέξοδη γι' αυτήν διαδικασία».

Ο Ν. Αθανασάκης, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «τοποθετείται υπεύθυνα, με γνώμονα τη διαφάνεια και την αλήθεια», επιτέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αναφέροντας ότι ο Θ. Ρουσόπουλος «στις μισές απαντήσεις του αναγνωρίζει ότι οι αποφάσεις για το αν θα κινηθεί ή όχι μια διαδικασία είναι πολιτικές» και στις άλλες μισές «προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις εισαγγελικές αρχές και τα έγγραφά τους».

Είναι καιρός, πρόσθεσε ο Ν. Αθανασάκης, «να πάψει η κυβέρνηση της ΝΔ να κρύβεται πίσω από τους εισαγγελείς, τους οποίους προηγουμένως έχει η ίδια ενεργοποιήσει, είτε με τη διαβίβαση εγγράφων, είτε με την πρόκληση σχετικών δημοσιευμάτων».

«Είναι σύννομες οι αποφάσεις μου»

Από την πλευρά του, ο Γ. Ανωμερίτης, στο ίδιο μήκος κύματος, δήλωσε ότι «η σκανδαλολογία ως πολιτική τακτική δεν προσέφερε τίποτε στον τόπο, ούτε σε όσους άκριτα σκανδαλολογούν».

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι, κατά την άποψή του, «η διαβίβαση μιας υπόθεσης στη Βουλή, της οποίας τα ουσιαστικά και νομικά δεδομένα δε συγκροτούν κατηγορία, θα καταπέσουν, όπως και όλες οι προηγούμενες της περιόδου '89 - '93, από τις οποίες ομόφωνα απαλλάχτηκα ή αθωώθηκα». Ο Γ. Ανωμερίτης, τέλος, υποστήριξε ότι επί υπουργίας του όλες οι αποφάσεις του «είναι σύννομες, καλυπτόμενες από ενυπόγραφα εισηγητικά έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ