Τρίτη 5 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ενώ αυτοί πανηγυρίζουν...

Του Γιάννη ΙΩΑΝΝΟΥ, από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Γιάννη ΙΩΑΝΝΟΥ, από το «ΕΘΝΟΣ»
...Ορισμένεςφορές αρκεί να κοιτάξεις την πραγματικότητα με μέτρο την ίδια σου τη ζωή. Για να σπάσει το τσόφλι της «ευημερούσας» Ελλάδας.

Αυτό, όμως, δε φτάνει. Κάπου πρέπει να αρχίσει να κυλά κι αλλιώς ο τροχός.

Το να ακουμπάςτις ελπίδες σου στον ίδιο τον δυνάστη σου, από ένα σημείο και μετά ξεφεύγει από τους περιορισμούς που επιβάλλει ένας μεταφυσικός τρόπος σκέψης.

Οσο είναι ανεπίτρεπτο να γυρνάς το μάγουλο, άλλο τόσο ανεπίτρεπτο είναι να ακουμπάς ελπίδες στον πολιτικό εκπρόσωπο του αφεντικού σου.

Ας διδαχτούμε από το γεγονός ότι τα εκλογικά επιτελεία της άρχουσας τάξης επεξεργάζονται ήδη όλα τα σενάρια. Οχι, βεβαίως, με γνώμονα τι συμφέρει το λαό, αλλά τι θα φέρει ή θα συντηρήσει στην πολιτική εξουσία αυτήν ή την άλλη δύναμη από το ίδιο πακέτο που κυβερνά τον τόπο για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Ας διδαχτούμε απ' αυτούς, που δήθεν κλαίνε γιατί δεν ανταποκρίθηκε η ΝΔ στις υποσχέσεις της. Ενώ γνώριζαν προκαταβολικά ότι η ΝΔ δεν μπορούσε να ικανοποιήσει λαϊκές ανάγκες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που δεν μπορούσε να το κάνει και το ΠΑΣΟΚ. Οχι μόνο γιατί συμφωνούσαν στις γενικές κατευθύνσεις. Αλλά και γιατί προεκλογικά διαγωνίστηκαν για το ποιος είναι καλύτερος στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, που μόνο κέρδη για τους λίγους διασφαλίζει.

Το προσκύνημα στην ανταγωνιστικότητα καθορίζει τα πάντα. Το κυνήγι της ανάπτυξης, δηλαδή της αύξησης των καπιταλιστικών κερδών, οδηγεί σε μείωση τα εργατικά εισοδήματα.

Είναι μεγάλη απάτη ο ισχυρισμός ότι η συνέχεια της θυσίας για την αύξηση της πίτας θα σημάνει και ευημερία για το λαό.

Είκοσι χρόνιαδιαρκούς λιτότητας μόνο τον πλούτο στα χέρια των λίγων αύξησαν.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ