Τρίτη 5 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Επ' αγαθώ» του Θεατρικού Μουσείου

Σε επιστολή που μας έστειλε το Κέντρο Μελέτης και Ερευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικό Μουσείο, σχετικά με δημοσίευμά μας (13/8/2004) για τα μακρόχρονα προβλήματα στέγης που αντιμετωπίζει το Μουσείο, δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με στοιχεία που παραθέταμε.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή, «ουδέποτε και από καμιά Αρχή επισήμως δε μας ανακοινώθηκε ότι υπάρχει σχετική απόφαση να παραχωρηθεί χώρος προς εγκατάσταση του Μουσείου και της Βιβλιοθήκης του Κέντρου μας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Υπήρχαν κάποιες τελείως ιδιωτικές σκέψεις της Διεύθυνσης Καλών Τεχνών του ΥΠΠΟ με υποδείξεις να "κυνηγήσουμε" αυτό το θέμα, εφ' όσον αποφασιζόταν να γίνει στο παλιό αεροδρόμιο Πολιτιστικό Πάρκο» και ότι «ουδέποτε το Κέντρο ενετάχθη στο Γ` ΚΠΣ από αβελτηρία, σύγχυση, άγνοια και αμέλεια του τότε προέδρου... Ως εκ τούτου ουδέποτε εκταμιεύτηκε το τρελό ποσόν των 360 εκατ. δραχμών». Οπως επισημαίνεται στην επιστολή, τα «κείμενα που εντάσσονται εντός εισαγωγικών, όπως αποδεικνύεται από τα Πρακτικά και τα Αρχεία μας, δεν αποτελούν επίσημες δημόσιες θέσεις του ΔΣ, αλλά ιδιωτικές επιστολές του τότε προέδρου προς διάφορους φορείς».

Με τη σειρά μας διευκρινίζουμε ότι στις αρχές Οκτώβρη του 2001 τα περί της μετεγκατάστασης και του Γ` ΚΠΣ είχαν ανακοινωθεί στον Τύπο από τον τότε πρόεδρο του Κέντρου Μελέτης, την ίδια μέρα που ανακοινώθηκαν και εκδηλώσεις που διοργανώνονταν την περίοδο εκείνη.

Οσο για τα χαρακτηριζόμενα ως «βερμπαλιστικά κείμενα που εντάσσονται εντός εισαγωγικών» (σ.σ. στο εν λόγω δημοσίευμα), το ένα κείμενο ήταν από το επίσημο ενημερωτικό δελτίο της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και το άλλο περί σύνδεσης με την Πολιτιστική Ολυμπιάδα ήταν κείμενο από Δελτίο του Κέντρου τον Μάιο του 2003, που προσκαλούσε, στις 1/5/2003, εκπροσώπους όλων των θεατρικών κλάδων, των επιχορηγούμενων θεατρικών οργανισμών και σχετικών σωματείων για να μελετηθεί σε συνεργασία ο τρόπος επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος. Ολες οι ανακοινώσεις έφεραν το λογότυπο του Κέντρου.

Λυπούμαστε αν παραπλανηθήκαμε, επειδή εμπιστευτήκαμε τον εκπρόσωπο επίσημου φορέα. Η ουσία είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια με δημοσιεύματά μας στηρίξαμε και θα στηρίζουμε πάντα το δίκαιο αίτημα του Κέντρου. Αυτό το στόχο είχε και το δημοσίευμα της 13/8/2004, που στηρίχτηκε σε προηγούμενες ανακοινώσεις στον Τύπο. Κι εμείς θέλουμε να συμβάλουμε «στην καλύτερη λειτουργία του Κέντρου επ' αγαθώ του ελληνικού θεάτρου και της ιστορίας του», όπως καταλήγει η επιστολή.


Σ. ΑΔΑΜΙΔΟΥ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ