Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η παλαιστινιακή εξέγερση γίνεται τεσσάρων χρόνων

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την έναρξη της δεύτερης Ιντιφάντα, διοργανώνουν, την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., έξω από την πρεσβεία της Παλαιστίνης (Γιασεμιών 13, Παλαιό Ψυχικό) η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Οργάνωση Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Την ίδια μέρα, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

«Τέσσερα χρόνια από τη νέα Ιντιφάντα του παλαιστινιακού λαού, οι εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά των αθώων Παλαιστινίων, οι θάνατοι των Παλαιστινίων απεργών πείνας στις ισραηλινές φυλακές και η καταστροφή ολόκληρων παλαιστινιακών οικισμών συνεχίζονται», σημειώνουν στις ανακοινώσεις τους οι διοργανωτές.

«Ο ισραηλινός στρατός, υπογραμμίζουν, δρα υπό καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, συνεχίζοντας την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, ενώ νέα απάνθρωπα και αντιδραστικά μέτρα παίρνονται από την ισραηλινή κυβέρνηση, όπως η ανέγερση του τείχους. Η ελληνική κυβέρνηση τηρεί απόλυτη σιγή για τις τραγικές εξελίξεις, αποδεχόμενη τη συνενοχή της και την πλήρη υποταγή της στα κελεύσματα των Αμερικάνων και της ΕΕ.

Τα διάφορα προσχήματα που προβάλλονται περί δήθεν καταπολέμησης της τρομοκρατίας, η εξίσωση θυμάτων και θυτών, στην πραγματικότητα ευλογούν τη γενοκτονία ενός λαού και δίνουν άλλοθι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Σαρόν. Ο μαρτυρικός παλαιστινιακός λαός έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την έμπρακτη αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του.

Μπροστά στην κτηνωδία που εξελίσσεται σε βάρος των Παλαιστινίων, δεν μπορεί να υπάρξει ουδετερότητα και ίσες αποστάσεις! Ο ελληνικός λαός, οι άλλοι λαοί της περιοχής, πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους. Να συμπαραταχτούμε με τον παλαιστινιακό λαό, να σταματήσουμε το δολοφονικό χέρι του ισραηλινού ιμπεριαλισμού, να απαιτήσουμε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στα παλαιστινιακά εδάφη επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη υπό κατοχή.

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι παντοδύναμος. Η θέληση και ο αγώνας των λαών για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή, θα γκρεμίσουν την ιμπεριαλιστική "νέα τάξη πραγμάτων".

  • ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
  • ΓΙΑ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
  • ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΘΩΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ
  • ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
  • ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
  • ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ