Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχή για «μικρομηκάδες»

Με την καθιερωμένη τελετή έναρξης την Κυριακή το βράδυ άνοιξε την «αυλαία» του το 27ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και του 10ου Διεθνούς τμήματός του.

Οι ομιλίες από τους συντελεστές του Φεστιβάλ και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Ολύμπια», ενώ το καλλιτεχνικό μέρος συνεχίστηκε στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης με τους «Da Capo Band», το συγκρότημα «Αιολία» και τους «Funky audio visual party» που ήρθαν από το Ανατολικό Λονδίνο και αποτέλεσαν την καλλιτεχνική συμμετοχή του Βρετανικού Συμβουλίου στην τελετή. Θυμίζουμε ότι στο φεστιβάλ θα υπάρχει και αφιέρωμα στο αγγλικό σινεμά. Την ίδια μέρα ξεκίνησαν και ορισμένες από τις παράλληλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, εγκαινιάστηκαν η έκθεση Ζωγραφικής -Κόμικς του Χρήστου Δημητρίου και η έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Κασαπίδη.

Το «ζουμί» της διοργάνωσης, δηλαδή οι προβολές, ξεκίνησαν χτες, ενώ πλούσιο σε προβολές, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις είναι και το σημερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι θα προβληθούν συνολικά 52 ταινίες σε όλες τις κατηγορίες! Σήμερα στα «ΑΣΤΕΡΙΑ» ξεκινά ο διαγωνισμός ψηφιακής ταινίας μικρού μήκους του Βρετανικού Συμβουλίου με τίτλο «3 in 3» και τρία βραβεία. Εχουμε επίσης το Διαγωνιστικό για το τμήμα «Ελληνες του Κόσμου» (μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ), το Διαγωνιστικό του Διεθνούς τμήματος και το Διαγωνιστικό των σπουδαστικών ταινιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χτες και μέχρι την Παρασκευή, στον κινηματογράφο «Αστέρια» θα προβάλλεται κάθε μέρα στις 9 το πρωί η ταινία «Το χαμίνι» με τον Τσάρλι Τσάπλιν για τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο ελληνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 28 ταινίες μυθοπλασίας, 2 ταινίες ντοκιμαντέρ, 16 σπουδαστικές ταινίες, 13 ταινίες στο ειδικό τμήμα «Ελληνες του Κόσμου». Στο διεθνές διαγωνιστικό θα συμμετάσχουν 54 ταινίες μυθοπλασίας, 17 ταινίες κινουμένων σχεδίων και 4 ντοκιμαντέρ από 41 χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ