Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την άλλη εβδομάδα το πόρισμα της ΕΔΕ

Στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για την πτώση του ελικοπτέρου «Σινούκ» και θα ενημερωθεί σχετικά και η Βουλή, δήλωσε χτες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α. Διαμαντοπούλου.

Κατά τον υπουργό οι υπεύθυνοι θα αποκαλυφθούν και θα τηρηθούν οι νόμοι του κράτους και οι κανονισμοί της υπηρεσίας, ενώ αναφερόμενος στις πολιτικές ευθύνες για το ατύχημα τόνισε: «Μη βιάζεστε. Αν δε δούμε τα πορίσματα και εάν δεν εξεταστούν όλα τα στοιχεία, τα οποία συντέλεσαν στο ατύχημα, δεν μπορούμε να λέμε τίποτα με σιγουριά».

Ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος μάλιστα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά», κάτι που δεν ίσχυε στο παρελθόν σε ανάλογα ατυχήματα. Η διάθεση του συγκεκριμένου ελικοπτέρου, είπε, έγινε σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και πρόσθεσε ότι κανένας δεν κατηγόρησε τον πρώην αρχηγό της Αεροπορίας για την πτώση του «Σινούκ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ