Παρασκευή 28 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επισπεύδεται η έρευνα για τις παράνομες ελληνοποιήσεις

Στο θέμα με τον Ουκρανό Σεργκέι Κότοβιτς, ο οποίος ψήφισε κανονικά ως Ελληνας πολίτης στις εκλογές της 9ης Απριλίου, αναφέρθηκε χτες και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος. Ο Ουκρανός πολίτης, όπως διαπιστώθηκε και από την Εισαγγελία Πειραιά, αν και συνελήφθη στο παρελθόν για δολοφονία συμπατριώτη του, κυκλοφορούσε με πλαστά έγγραφα που του είχαν χορηγηθεί από τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να του εκδοθεί εκλογικό βιβλιάριο για να ψηφίσει στις εκλογές της 9ης Απριλίου!

Σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, ο Μ. Σταθόπουλος απάντησε χτες ότι ζήτησε από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές την επίσπευση της προκαταρκτικής έρευνας για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, η οποία γίνεται υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ισ. Ντογιάκου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να αποπερατωθεί η έρευνα το συντομότερο δυνατόν.

Η έρευνα αυτή διατάχτηκε εδώ και αρκετό καιρό, πολύ πριν τις πρόσφατες εκλογές και μετά από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία έκαναν λόγο για παράνομες ελληνοποιήσεις, όπως στο χώρο των αθλητών, ροζ κυκλώματα κλπ.

Πάντως, η περίπτωση του Ουκρανού Σεργκέι Κότοβιτς βάζει επί τάπητος για άλλη μια φορά το μέγα ζήτημα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις και τις ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για όλη αυτή την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ