Παρασκευή 28 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπαράζ ενστάσεων χτες στο Εκλογοδικείο

Μπαράζ ενστάσεων χτες στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο), καθώς κατατέθηκαν 14 ενστάσεις κατά του κύρους της εκλογής βουλευτών από τα δύο μεγάλα κόμματα. Στις περισσότερες ενστάσεις οι πρώτοι αναπληρωματικοί βουλευτές στρέφονται κατά των βουλευτών που εκλέχθηκαν στην τελευταία θέση και επικαλούνται κώλυμα εκλογιμότητας για μη έγκαιρη παραίτηση από θέσεις του δημοσίου ή των ΟΤΑ.

Τα «σκάγια» από τις ενστάσεις άγγιξαν και τον πρωθυπουργό και βουλευτή Α' Πειραιά Κ. Σημίτη. Ενσταση κατέθεσε ο δικηγόρος Πρ. Μιχαηλίδης που στρέφεται κατά της εκλογής όχι μόνο του Κ. Σημίτη, αλλά και των Ε. Γιαννόπουλου και Π. Παναγιωτόπουλου, και των δύο μεγάλων κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι η γενική εκλογή βουλευτών είναι ακυρωτέα στο σύνολό της, επειδή προκλήθηκε πρόωρη διάλυση της Βουλής κατά παράβαση του Συντάγματος.

Επίσης, ενστάσεις κατατέθηκαν χτες εναντίον των βουλευτών:

Πέντε πολίτες κατά της πρώην αθλήτριας και βουλευτίνας Σ. Σακοράφα (ΠΑΣΟΚ), επειδή δεν παρατήθηκε έγκαιρα από τη Δημοτική Επιχείρηση Αμαρουσίου όπου εργαζόταν. Κατά του Π. Μαντούβαλου (ΝΔ) κατέθεσε ένσταση ο συνυποψήφιος Γ. Σαββόπουλος. Ο Β. Οικονόμου (ΝΔ) υπέβαλε ένσταση κατά του συνυποψηφίου του Αθ. Μπούρα. Ο Ν. Παπαφιλίππου (ΝΔ) στρέφεται κατά του Μ. Παπαδόπουλου (ΠΑΣΟΚ). Τρεις ιδιώτες έκαναν ένσταση κατά του Αθ. Ασκητή (ΠΑΣΟΚ). Επίσης, δύο εκλογείς στρέφονται κατά του βουλευτή Π. Βαρδίκου. Εναντίον του Ι. Βοϊνά στρέφεται ο αναπληρωματικός βουλευτής Δ. Κατσικόπουλος. Ενσταση κατά του Στ. Δαϊλάκη υπέβαλε ο συνυποψήφιος βουλευτής Ε. Σαραφόπουλος. Εναντίον του Ι. Κουτσούκου υπέβαλε ένσταση ο πρώην υπουργός Γ. Σκουλαρίκης. Κατά της εκλογής Π. Αντωνόπουλου στρέφονται οι Γ. Σκουλαρίκης και Γ. Χρονόπουλος. Τέλος, ένσταση κατά του Ι. Τζαμτζή υπέβαλε ο συνυποψήφιος Χ. Μπίνος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ