Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οδηγός ο ΣΕΒ...

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ερμηνεύει αυθεντικά τις πρωθυπουργικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό. Αυτό υποστηρίζει το ανεπίσημο «όργανο» της κυβέρνησης, η «Καθημερινή», στο χτεσινό της κύριο άρθρο, με τον εύληπτο τίτλο «Ανάγκη επίλυσης του Ασφαλιστικού». Παραθέτοντας τη γνωστή (βλέπε και διπλανές στήλες) απάντηση, που έδωσε ο Κ. Καραμανλής για το Ασφαλιστικό στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, προσθέτει την προχτεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΒ, επισημαίνοντας τα εξής: «Το πρωθυπουργικό μήνυμα έγινε αμέσως αντιληπτό από τους κοινωνικούς εταίρους. "O διάλογος για το Ασφαλιστικό θα ξεκινήσει αναπόφευκτα και πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση... Είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί μόνο με συναινετικές διαδικασίες. Δεν ωφελεί κανέναν η ρήξη με τους κοινωνικούς εταίρους", δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΣEB Οδ. Κυριακόπουλος, ορθότατα»(!).

Οσο για τη θέση της εφημερίδας, είναι ξεκάθαρη: «H αδήριτη ανάγκη συναίνεσης όμως δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία μετάθεσης της λύσης του προβλήματος στις ελληνικές καλένδες. Ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι υπήρξε κάκιστη διαχείριση του Ασφαλιστικού κατά το παρελθόν, με ανεπιτυχείς και κακά προετοιμασμένες απόπειρες ρύθμισής του, οι οποίες προκάλεσαν σφοδρότατες κοινωνικές αντιδράσεις και βίαιους κλυδωνισμούς των κυβερνήσεων που επιχείρησαν να τις επιβάλουν, συνήθως αιφνιδιαστικά και πραξικοπηματικά.

Από αυτήν την πείρα πρέπει να αντληθούν διδάγματα για καλύτερη μεθόδευση του διαλόγου, όχι όμως για αποφυγή ενασχόλησης με το ακανθώδες πρόβλημα». Μένει να δούμε τη μεθόδευση της κυβέρνησης...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ