Παρασκευή 28 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Φραγμός στη βαρβαρότητα

Τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο, οι ΝΑΤΟικές βόμβες σκόρπιζαν το θάνατο στη γειτονική Γιουγκοσλαβία. Στην πατρίδα μας, εκείνες τις ίδιες μέρες, το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα αμφισβήτησε έντονα και αντιστάθηκε με κάθε μέσο στη βαρβαρότητα της «νέας τάξης». Ομως, η απειλή των επεμβάσεων και του πολέμου συνεχίζει και σήμερα να αιωρείται πάνω από το «ομιχλώδες» τοπίο των Βαλκανίων. Ο πόλεμος, που έληξε τυπικά με την υπογραφή του «Συμφώνου Σταθερότητας» από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες, αποτέλεσε ουσιαστικά τον «δούρειο ίππο» για την παραπέρα υποδούλωση της περιοχής. Οι επικίνδυνες εξελίξεις στη Βαλκανική, τα σχέδια νέας διχοτόμησης της Γιουγκοσλαβίας και η επιβολή ενός καθεστώτος ΝΑΤΟικής τρομοκρατίας προχωρούν με αμείωτους ρυθμούς. Βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου καταπατιούνται βάναυσα από τους στρατοκράτες του ΝΑΤΟ και τις σαφείς εντολές των πολιτικών ηγεσιών των κρατών-μελών του. Ο λαός μας και οι λαοί της περιοχής μπροστά σ' αυτή την τραγική πραγματικότητα έχουν να επιλέξουν το δρόμο της αντίστασης ή της πλήρους υποταγής.

Μπροστά στην κρισιμότητα των γεγονότων, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη ανακήρυξε το Μάη του 2000 μήνα αντιιμπεριαλιστικής δράσης. Μέσα σ' αυτό το μήνα, από 4 έως 14, θα πραγματοποιηθεί και το 22ο Δεκαήμερο Ειρήνης, καθώς και μια σειρά από εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας. Εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Οι κίνδυνοι και οι εντάσεις δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο γιουγκοσλάβικο λαό και η εναντίωση στην ευρωατλαντική τάξη πραγμάτων, κατά τον περασμένο χρόνο, πρέπει να πάρουν εκ νέου «σάρκα και οστά». Κάθε γειτονιά της Αθήνας, κάθε μικρή και μεγάλη πόλη της υπόλοιπης Ελλάδας πρέπει να μετατραπεί σε μετερίζια αγώνα. Η μαζική συμμετοχή των προοδευτικών ανθρώπων του τόπου μας στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις θα αποτελέσει και ένα ηχηρό ράπισμα για τους Ελληνες κυβερνώντες και όλους όσοι συντάσσονται με τη ΝΑΤΟική δράση. Ο ελληνικός λαός, με την αγωνιστική στάση του, οφείλει και πρέπει να καταδικάσει την ελληνική κυβέρνηση και τους υπόλοιπους συνοδοιπόρους της, που είναι έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν σ' ένα νέο ολοκαύτωμα. Η ελληνική κυβέρνηση, παρά και ενάντια στη θέληση του λαού μας, προετοιμάζεται να πάρει μέρος σε εχθρικές για τους γειτονικούς λαούς επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στις επιδιώξεις των ΝΑΤΟικών συνεταίρων της, για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Το περιεχόμενο και η ένταση του αγώνα, η παραπέρα κλιμάκωση των λαϊκών κινητοποιήσεων αλλά και η συσπείρωση του λαού στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης αποτελούν σήμερα επιτακτική ανάγκη. Το μέλλον που επιφυλάσσει η «παγκοσμιοποίηση» του τρόμου και της φονικής βαρβαρότητας της «νέας τάξης» μπορεί να αποκρουστεί μόνο αν υπάρξει ένα ικανό αντίπαλο δέος. Τα μηνύματα που έρχονται απ' όλο το κόσμο είναι θετικά. Σε ολόκληρη την ανθρωπότητα οι λαοί αντιστέκονται. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκροτούν κινήματα και δηλώνουν αποφασισμένοι να προστατέψουν την ειρήνη. Το λαϊκό κίνημα ενωμένο μπορεί να αποκρούσει σήμερα και μέσα από την ιστορική εξέλιξη των γεγονότων να ανατρέψει στο μέλλον τον ιμπεριαλισμό. Τα ιστορικά διδάγματα του παρελθόντος και οι μεγάλες νίκες των λαϊκών κινημάτων αποτελούν άλλωστε την καλύτερη αγωνιστική παρακαταθήκη για όλους μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2021-06-01 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητα τα ΝΑΤΟικά πλοία στο λιμάνι(2009-02-11 00:00:00.0)
Εμπόδιο στο ΝΑΤΟ οι λαοί(2004-06-20 00:00:00.0)
Μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Αθήνα(2000-03-20 00:00:00.0)
Αφετηρία νέων αγώνων η 23η του Μάρτη(2000-03-17 00:00:00.0)
Μπλόκο στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό(1999-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ