Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μήνας φωτογραφίας

Φωτογραφία από την έκθεση «Φωτοδός»
Φωτογραφία από την έκθεση «Φωτοδός»
Ο Σεπτέμβρης έχει καθιερωθεί ως ο «μήνας της φωτογραφίας» και είκοσι γνωστές εικαστικές αίθουσες φιλοξενούν σημαντικές φωτογραφικές εκθέσεις. Συγκεκριμένα, στον «11ο Μήνα Φωτογραφίας» θα παρουσιαστούν 26 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, που θα διαρκέσουν έως τα μέσα του Νοέμβρη. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 6/10 στο Νέο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Από τις εκθέσεις σημειώνουμε: Η αίθουσα τέχνης «Σκουφά» (Σκουφά 4) φιλοξενεί (έως 25/9) έκθεση ασπρόμαυρων φωτογραφιών του Κωστή Λεβάντη. Πρόκειται για ένα ταξίδι στον τροπικό χώρο της Κεντρικής Αμερικής.

Εγχρωμες φωτογραφίες με τίτλο «Φως» παρουσιάζει (έως 11/10) ο Γιάννης Σταθάτος στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4). Οι φωτογραφίες του εστιάζουν στα ίχνη που αφήνει το φυσικό φως σε μισοσκότεινους εσωτερικούς χώρους. Τον κατάλογο προλογίζει ο Μ. Ρογκάκος. Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Νάσσου Δάφνη εγκαινιάζεται στις 30 του Σεπτέμβρη στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος artlife» (Ηροδότου 11). Μέσα από την έγχρωμη φωτογραφία, ο δημιουργός αποτύπωσε το «αντικείμενο της λατρείας του», τα φυτά. Με πολύ κοντινά πλάνα προσωποποιεί τις απίθανες ποικιλίες των λουλουδιών που ο ίδιος δημιούργησε, δίνοντάς τους ελληνικά ονόματα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 30/10. Εκθεση φωτογραφίας της Αντριάνας Μέγιερ εγκαινιάζεται στις 21 του Σεπτέμβρη στο μεσαίο επίπεδο της αίθουσας «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Θα διαρκέσει έως τις 14/10.

Αύριο (8μ.μ.) στην αίθουσα Ερατώ του Πολιτιστικού συγκροτήματος «Artower Agora» (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος πλατεία) εγκαινιάζεται ομαδική έκθεση Κυπρίων φωτογράφων με τίτλο «Φωτοδός». Στην αίθουσα Ουρανία, εγκαινιάζεται έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Ευσταθόπουλου, ενώ στον 8ο όροφο έκθεση της Μαρίας Χατζηιωαννίδου.

Ομαδική έκθεση των φωτογράφων του Magnum θα παρουσιαστεί (6-31/10) στο Νέο Κτίριο του Μουσείου Μπενάκη. Τίτλος της: «Πλανήτης Ποδόσφαιρο». «Ημερολόγιο 1998-2002» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Στράτου Καλαφάτη που εγκαινιάζεται στις 27/9 (8.30μ.μ.) στην γκαλερί «Καλφαγιάν» (Καψάλη 6). Από 7/10 έως 13/11 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα φιλοξενείται η έκθεση «Ανθρωποι και Χώροι», ενώ στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (11/10-30/10), ομαδική έκθεση φωτογραφίας των σπουδαστών της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ