Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Εφτασε στην Ελλάδα

Στο Μεσολόγγι αναμένεται σήμερα να φτάσει ο Ποδηλατικός Γύρος Ειρήνης «The Peace Cycle 2004», που ξεκίνησε από το Λονδίνο με τελικό προορισμό την Παλαιστίνη και διοργανώνεται από φιλειρηνικές και άλλες οργανώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, από διάφορες χώρες. Οι ποδηλάτες (γύρω στους 30) έφτασαν στην Ελλάδα μέσω Ιταλίας την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη με πρώτο σταθμό την Ηγουμενίτσα και δεύτερο την Αρτα χτες Δευτέρα, 13 Σεπτέμβρη. Σημειώνεται ότι στα πλαίσια του Ποδηλατικού Γύρου ενεργή συμμετοχή έχει και το ΠΑΜΕ προσφέροντας οργανωτική, υλική και τεχνική βοήθεια, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Στην Ηγουμενίτσα και στην Αρτα έγιναν εκδηλώσεις υποδοχής. Στην Ηγουμενίτσα τους υποδέχτηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι της πόλης και το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σε μία εκδήλωση στα Πλατάνια, όπου έγινε ομιλία από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και χαιρέτισαν εκπρόσωποι των Παλαιστινίων και των ποδηλατών. Και στην Αρτα επίσης γίνανε ομιλίες από το Εργατικό Κέντρο της Αρτας, το δήμαρχο της πόλης και τον εκπρόσωπο της παλαιστινιακής πρεσβείας, Ισμάτ Σάμπρι.

Ο Ποδηλατικός Γύρος ξεκίνησε από το Λονδίνο στα μέσα Αυγούστου με 30 περίπου ποδηλάτες και μέσω Γαλλίας και στη συνέχεια Ελβετίας πέρασε στην Ιταλία, όπου ενώθηκαν με ποδηλάτες από τη Σκανδιναβία και την Ισπανία. Επόμενοι σταθμοί είναι: Ιτέα στις 15/9, Θήβα στις 16/9 και Αθήνα στις 17/9. Τελικός προορισμός είναι η Χάιφα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ