Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στο δεύτερο μήνα οι διαδηλώσεις

Στις 2 Οκτώβρη μεγάλη συγκέντρωση - διαδήλωση στο Βερολίνο

Για πέμπτη Δευτέρα, κατά συνέχεια, έγιναν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη Γερμανία κατά των «μεταρρυθμίσεων» σε βάρος ευρύτατων στρωμάτων του γερμανικού λαού και των ξένων μεταναστών. Σύμφωνα με δήλωση μέλους της συντονιστικής επιτροπής, διαδηλώσεις έγιναν σε 235 πόλεις και κοινότητες της ομοσπονδιακής επικράτειας, με πολλές δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες.

Το κοινωνικό αυτό κίνημα φαίνεται ότι ανέρχεται σε μία ανώτερη βαθμίδα, τόσο από άποψη συντονισμού όσο και περιεχομένου των στόχων. Αυτό εξάγεται από τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση της συνδιάσκεψης των 160 αντιπροσώπων των διαδηλώσεων της Δευτέρας, που συνήλθε το Σάββατο στη Λειψία. Το σύνθημα αποφασίστηκε να είναι: «Κοινωνική Δικαιοσύνη αντί το Χαρτζ ΙV - Εχουμε εναλλακτικές λύσεις».

Οι οργανωτές σκοπεύουν στη διαδήλωση του Βερολίνου, στις 2 Οκτώβρη, να συγκεντρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και μέλη κομμάτων, συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων. Δεν παραλείπουν όμως να τονίζουν τις δυσκολίες που παρεμβάλλονται και από την πλευρά της ηγεσίας των συνδικάτων.


Θ.Β


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ