Παρασκευή 28 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι τρέχει με τον ΟΑΕΔ;

Οτι η κυβέρνηση σχεδιάζει την αλλαγή του χαρακτήρα του ΟΑΕΔ και τυπικά - αφού στην πράξη η υπόθεση αυτή προχωρά ραγδαία και απομακρύνει συνεχώς τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού από τον ιδρυτικό του κανονισμό - είναι κάτι γνωστό. Οπως γνωστό είναι ότι έχει προκηρυχτεί διαγωνισμός για την αναζήτηση αναδόχου που θα καταρτίσει το επιχειρησιακό σχέδιο «εκσυγχρονισμού» του ΟΑΕΔ στην κατεύθυνση της πλήρους προσαρμογής του στην πολιτική των λεγόμενων «ενεργητικών μορφών απασχόλησης», που στην πράξη σημαίνουν ακόμα μεγαλύτερη εγκατάλειψη των ανέργων και ακόμα πιο δραστική επιδότηση των εργοδοτών από τα ταμεία του ΟΑΕΔ στο όνομα της δημιουργίας... νέων θέσεων εργασίας.

Και αφού όλα αυτά είναι γνωστά, προς τι αυτό το ξαφνικό... ενδιαφέρον του «Καρφιού», το οποίο, υπό τον εύγλωττο τίτλο «ΟΑΕΔ: προσεχώς... κατεδάφιση», αφιερώνει ένα ολόκληρο δισέλιδο, στο προχτεσινό του φύλλο, για να πει ουσιαστικά ένα και μόνο πράγμα: «Οι παλιές πρακτικές προκήρυξης διαγωνισμών, όπως έγινε με το διαγωνισμό ανάδειξης αναδόχου που θα καταρτίσει το επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΑΕΔ, έχει αποδειχθεί πολλές φορές μέχρι τώρα ότι δεν έχουν ουσιώδη αποτελέσματα. Κατεδαφίστε τώρα κύριε πρωθυπουργέ τις παλιές δομές και τους παράταιρους φορείς...»;

Τι τρέχει; Μήπως, εκτός των άλλων, ερίζουν γύρω από το φιλέτο του ΟΑΕΔ πολλοί... ανάδοχοι; Ο,τι πάντως και να συμβαίνει, είναι αίσχος οι σχεδιαστές και τα «παπαγαλάκια» της κατεδάφισης του ΟΑΕΔ να επικαλούνται το συμφέρον των 500.000 ανέργων!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ