Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη στα Ιλίσια

Ολοκληρώνονται σήμερα οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Σε μια σειρά πόλεις ολοκληρώνεται σήμερα το 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με πλούσιες εκδηλώσεις και με τη σημερινή μέρα κλείνει ο κύκλος του σε όλη την Ελλάδα και τα φώτα στρέφονται στην Αθήνα, όπου το κεντρικό τετραήμερο κορύφωσης θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 16 έως και την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη, στο γνώριμο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στα Ιλίσια.

Μετά από μια πορεία τριάντα χρόνων ένα ακόμα Φεστιβάλ της ΚΝΕ φτάνει στην κορύφωσή του, μετά από μια επιτυχημένη πορεία σε όλη την Ελλάδα. Πρώτος μεγάλος σταθμός του ήταν το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο ενάντια σε όσα έφερε μαζί της η Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλη στην Αθήνα και τους Αγίου Θεοδώρους με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων από όλη τη χώρα. Στη συνέχεια, ταξίδεψε σε γειτονιές των μεγάλων πόλεων, σε χωριά και νησιά, απευθύνθηκε με ιδιαίτερες εκδηλώσεις στους νέους εργαζόμενους, στους μαθητές, στους νέους αγρότες κι άνοιξε τη συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, τον αθλητισμό, τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, τη μόρφωση, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα ναρκωτικά, την ανάγκη ελεύθερου δημιουργικού χρόνου.

Ολα αυτά, συνδυάζονται με εκδηλώσεις πλούσιες σε πολιτιστικό περιεχόμενο, που προάγουν την ερασιτεχνική δημιουργία και τις ανησυχίες νέων αλλά και γνωστών, καταξιωμένων καλλιτεχνών, σε όλα τα είδη της τέχνης.

Απ' την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Απ' την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Ο κύκλος αυτός του 30ού Φεστιβάλ ολοκληρώνεται σήμερα στην επαρχία, στις εξής πόλεις:

Ηράκλειο

Στον Προμαχώνα του «Παντοκράτορα» πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις της νεανικής γιορτής στο Ηράκλειο Κρήτης. Σήμερα θα μιλήσει στις 9 το βράδυ ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ξεκινούν από τις 5 το απόγευμα περιλαμβάνει επίσης: Τουρνουά ποδοσφαίρου, το έργο «Εκλειψη» από θεατρική ομάδα θεραπευτικής κοινότητας, κρητική μουσική με τον Γ. Βρέντζο και λαϊκό γλέντι.

Λάρισα

Στην Λάρισα, το Φεστιβάλ κορυφώνεται σήμερα στο πάρκο του Αλκαζάρ, όπου θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης: παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το εργαστήρι «Χορίαμβος», έντεχνο και λαϊκό τραγούδι από τη «Μεθυσμένη μπάντα», τρία μονόπρακτα των Καμπανέλλη, Τσέχοφ, Μουρσελά από το «Θέατρο Τεχνών Λάρισας», κουκλοθέατρο από την παιδική σκηνή του Ν. Τζίκα και μετά την ομιλία, συναυλία με την Μαρία Δημητριάδη.

Καρδίτσα

Επίσης, στην Καρδίτσα πραγματοποιούνται σήμερα εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Αθλητικό Πάρκο, που περιλαμβάνουν: Θεατρικό σκετς, θέατρο σκιών, συναυλία με το συγκρότημα «Ταξιδιώτες», ομιλία του Ελ. Βαγενά, μέλους της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, συναυλία από το ρεμπέτικο συγκρότημα «Τα μπαγλαμαδάκια».

Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα, σήμερα στο πάρκο του Λιμενικού ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν: Προβολή για τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», συζήτηση με θέμα Αθλητισμός - Ποδόσφαιρο. Επιχείρηση ή προς όφελος των λαϊκών αναγκών της νεολαίας, αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι μετά την Κατοχή, συναυλία με πιάνο - φωνή από τον Τάκη Σταθέα και προβολή για την Ολυμπιάδα της Μόσχας (Σοβιετική παραγωγή)

Αλλες πόλεις

Εκδήλωση γίνεται σήμερα στο Αίγιο, στις 8.30 μ.μ. στο Μπούφαλος, όπου θα μιλήσει ο Χρήστος Τσαντής μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ κι ακόμα, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org